بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسانجنوبی، سیداحمد برآبادی مسئول حوزه پژوهش این ادارهکل امروز سهشنبه 4 مهر در این باره گفت: «اهالی این شهر، پختن غلور را بر اساس یک رسم دیرینه انجام میدهند. بر اساس اطلاعات بهدست آمده از سالخوردگان محل، این رسم بیش از 100 سال است که انجام میشود. در گذشته مردم روستا در تاسوعا و عاشورا اعم از زنومرد بهصورت دستههای سینهزنی در مسجد جامع گرد هم میآمدند و به عزاداری سید و سرور سالار شهیدان حضرت امام حسین (ع) میپرداختند و علاوه بر حضور دستههای سینهزنی طبخ غلور در شب عاشورا مرسوم بوده است.»
او افزود: «پختن غلور در روز عاشورا به روال گذشته همچنان انجام میشود و در اصطلاح محلی پخت غلور در این روز به غلور عاشورا شهرت دارد.»
این آیین معنوی 6 دی 95 در فهرست آثار معنوی کشور (ناملموس) به ثبت رسید.
انتهای پیام/