عیسی رضایی مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری قم، امروز 12 مهر 96 در گفتوگو با میراثآریا گفت: «بخش خصوصی مالک بازار کهنه، بازار نو و تیمچه قم است. البته ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری قم به اندازه توانی که در اختیار داشت هر سال برای مرمت بازار و تیمچه اعتبار اختصاص داده و در هر سه مورد مرمت انجام داده است، البته این مرمت کافی نبوده و این مکانها باز هم نیازمند مرمت هستند.»
او تأکید کرد: «البته ایمنی بازار تنها به بنا محدود نمیشود، بلکه این ایمنی شامل شبکه برق و گاز، آتشنشانی و... نیز میشود، مثلاً شبکه برق بازار با مشکلات عدیدهای روبهرو است، در نتیجه ایمنسازی بازار نیازمند مشارکت سایر دستگاهها از جمله اداره برق، آب، گاز، آتشنشانی و شهرداری است.»
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری قم با اشاره به اینکه بازار نو بازار پویا و فعالی است و در بازار فعال نمیتوان چندان دخل و تصرف کرد گفت: «طرح تبدیل بازار کهنه به بازار صنایعدستی نیز چند بار مطرح شد. حدود 40 مغازه از 120 مغازه این بازار مربوط به ساخت و عرضه اقلام صنایعدستی چوبی، رنگرزی هستند. البته هنوز اقدامی برای تبدیل کردن این بازار به بازارچه صنایعدستی گرفته نشده زیرا این طرح نیازمند مشارکت سایر نهادها از جمله شهرداری است.»
او ادامه داد: «میتوان برای تشویق کسبه برای اینکه مغازههای خود را به فروشگاههای صنایعدستی تبدیل کنند مشوقهایی مانند اختصاص تسهیلات ارزانقیمت به صاحبان مغازهها ارائه کرد.»
تملک تیمچه قم نیازمند حمایت ملی است
رضایی با اشاره به اینکه بحث تملک تیمچه در زمان رئیس پیشین سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در ستاد اقتصاد مقاومتی قم ارائه شد و به تصویب رسید گفت: «در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی تهیه طرحی با کمک استان و کشور برای تملک تیمچه به تصویب رسید. البته تملک تیمچه نیازمند مشارکت سایر دستگاهها و تخصیص اعتبار سازمان مدیریت و برنامهریزی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری است. با توجه به اینکه این طرح در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی به تصویب رسید میتوان این مسئله را در سطح ملی پیگیری کرد و برای تملک آن اعتباراتی ملی تخصیص داده شود.»
انتهای پیام/