سروهای کهن‌سال فارس در فهرست میراث طبیعی کشور جای گرفتند

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری فارس، از ثبت سروهای کهنسال استان فارس در فهرست میراث طبیعی کشور خبر داد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری فارس، مصیب امیری مدیرکل میراث‌فرهنگی این استان امروز شنبه 15 مهر 96 با بیان این خبر اضافه کرد: «در جلسه کمیته ثبت آثار طبیعی که در روز چهارشنبه 12 مهر در تهران برگزار شد، سرو کلانی واقع در روستای کلانی از توابع شهرستان کازرون، سرو کوشک بیدک واقع در شهرستان شیراز، بخش مرکزی، دهستان قره بلاغ، روستای کوشک بیدک و سروهای چهارباغ قوامی در بافت مسکونی جنوب روستای مظفری از بخش مرکزی شهرستان کوار به ثبت ملی رسیدند.»  

او ادامه داد: «سروهای چهارباغ قوامی واقع در باغ تاریخی قوامی است که در حال حاضر از این باغ تاریخی دو عمارت  مربوط به دوره‌های قاجار و پهلوی دوم، دو خیابان صلیبی شکل و تعداد زیادی درخت سرو  باقی مانده است. این باغ شامل یک راسته خیابان شمال‌غربی‌، جنوب شرقی و یک راسته شمال شرقی به جنوب غربی است که در حاشیه آن تعداد زیادی درخت سرو زربین کاشته شده است. آن طور که به نظر می‌رسد در هر راسته 20 درخت وجود داشته که تعدادی از آنها خشک و یا بریده شده‌اند و از این تعداد درختان 63 درخت همچنان پابرجاست.»

امیری گفت: «ارتفاع متوسط مجموعه درختان این باغ نیز چیزی مابین 12 متر است که ارتفاع بلندترین درخت مجموعه  به حدود 17 متر می‌رسد، سرو کوشک بیدک با قدمتی حدود 250 تا 300 سال از درختان کهنسال منطقه محسوب می‌شود. ارتفاع این درخت 15 متر و دارای طول و عرض تاج 7 در 7 متر است. طول پایه آن 3 متر، محیط تنه درخت حدود 290 سانتی‌متر و دارای قطری حدود 92 سانتی‌متر است.»

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری فارس اضافه کرد: «سرو کلانی قدمتی حدود 350 تا 400 سال دارد. ابعاد و اندازه تقریبی درخت حدود 25 متر ارتفاع ، طول تاج 22 متر، پایه 3 متر و طول و عرض تاج 15 متر است. محیط اطراف درخت 450 سانتی‌متر و قطر درخت حدود 143 سانتی‌متر است. همچنین به فاصله 2 متری از این درخت سرو ، درخت سرو جوان‌تری با قطر 80 سانتی‌متری  و قدمتی حدود 200 تا 230 سال  وجود دارد.»

انتهای پیام/

کد خبر 139607157