بهگزارش خبرنگار میراثآریا، علیاصغر مونسان معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری که بههمراه محمدرضا خباز استاندار سمنان، حسین خواجهبیدختی مدیرکل میراثفرهنگی استان در این برنامه حضور پیدا کرده بود گفت: «با توجه به ظرفیتهای بینظیر تاریخی، طبیعی و گردشگری باید بتوانیم بیشتر در حوزه میراثفرهنگی و گردشگری به موفقیت دست پیدا کنیم.»
او افزود: «ما آینده را امیدوارانه میبینیم تا بتوانیم در اهداف مشخصشده در برنامه ششم و اهداف سند چشمانداز که ورود 20میلیون گردشگر به کشور در سال است دست پیدا کنیم.»
معاون رئیسجمهوری درباره صنایعدستی ایرانی گفت: «ایران در بخش صنایعدستی حرفهای زیادی برای گفتن دارد، هنر و ذوق هنرمندان و استادکاران ایرانی خوب است. حدود 400 نوع صنایعدستی در کشور تولید میشود اما با توجه به داشتههای فرهنگی کشور باید در این حوزه به موفقیتهای بیشتری دست پیدا کنیم.»
او تصریح کرد: «سال گذشته 240میلیون دلار صادرات داشتیم اما باید این میزان را ارتقا دهیم، این ظرفیت در کشور وجود دارد که صادرات صنایعدستی را به 2میلیون دلار در سال برسانیم. کشور در بخش تولید صنایعدستی وضعیت خوبی دارد اما باید در بخش بازاریابی کار شود تا بتوانیم میزان فروش صنایعدستی و صادرات آن را افزایش دهیم.»
فروش مهمترین چالش پیش روی صنایعدستی ایرانی است
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری مهمترین چالش پیش روی حوزه صنایعدستی کشور را فروش و بازاریابی دانست و تصریح کرد: «یکی دیگر از مشکلات صنایعدستی بحث طراحی است، زیرا در تولید محصولات صنایعدستی چندان به ذائقه مشتری توجه نمیشود. همچنین قیمت تمامشده صنایعدستی بسیار بالاست که باید بتوانیم با تولید صنایعدستی همخوان با ذائقه مشتری در تعداد بالا، قیمت تمامشده محصولات را کاهش دهیم.»
او افزود: «همچنین محصولات صنایعدستی با مشکل بستهبندی مواجه هستند و بستهبندی محصولات تولیدشده با زیبایی بیمقدار این محصولات همخوانی ندارد. بستهبندی مناسب برای محصولات صنایعدستی ارزش افزوده ایجاد میکند. صنعتگران این حوزه همچنین باید با برندسازی نیز برای محصولات خود ارزش افزوده ایجاد کنند.»
مونسان با بیان اینکه گردشگری جای خود را در اقتصاد دنیا باز کرده است و مسیر رشد را بهسرعت طی میکند، گفت: «صنعت گردشگری به سومین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شده است، بر اساس آمار سازمان جهانی گردشگری عواید حاصل از گردشگری 1260 میلیارد دلار است و 9درصد تولید ناخالص جهانی را تشکیل میدهد. در بسیاری از کشورهای توسعه یافته این صنعت به صنعت اول کشور تبدیل شده است.»
او با بیان اینکه ظرفیتهای بسیار بزرگی در این حوزه نهفته است گفت: «در حوزه گردشگری میتوان با سرمایه اندک درآمد پایدار ایجاد کرد. گردشگری همچنین میتواند درآمد را به عمق روستاها و شهرهای کوچک ببرد و توزیع عادلانه ثروت را بههمراه داشته باشد.»
ایجاد کسبوکارهای کوچک با توسعه اقامتگاههای بومگردی
معاون رئیسجمهوری با اشاره به اینکه اصول جمهوری اسلامی ایران و شخص مقام معظم رهبری همواره بر عدالت اجتماعی تأکید دارند ادامه داد: «گردشگری میتواند عدالت اجتماعی را به راحتی محقق کند. همچنین اشتغال پایدار ایجادشده در گردشگری درمقایسه با سایر صنایع بسیار بیشتر است و میتوان با استفاده از این صنعت شغلهای پایدار ایجاد کرد.»
او با اشاره به ظرفیتهای بینظیری که اقامتگاههای بومگردی میتوانند ایجاد کنند، گفت: «در این اقامتگاههای بومگردی از ظرفیت درونی کشور، فضاها و ساختمانهای تاریخی استفاده میشود. ما از طریق توسعه این اقامتگاهها میتوانیم مسیر میانبر را طی کرده، عقبماندگی زیرساختهای گردشگری را با توسعه اقامتگاههای بومگردی جبران کنیم. همچنین بهواسطه توسعه این اقامتگاههای بومگردی، کسب و کارهای کوچک در کشور شکل گرفته است.»
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری با بیان اینکه ساخت هتل زمانبر است تصریح کرد: «کار توسعه زیرساختهای گردشگری با ایجاد این اقامتگاهها راحتتر شد و درآمد و شغل در سراسر کشور توزیع شد. این اقامتگاهها همچنین برای گردشگران خارجی جاذبههای بسیار زیادی دارد زیرا عمده گردشگرانی که به ایران میآیند گردشگران فرهنگی هستند.»
او با بیان اینکه اگر کشور میخواست سیر ساخت هتل را در رقابت با کشورهای دیگر طی کند موفق نمیشد افزود: «ما در کشور میدان رقابت را عوض کردیم و در میدان جدیدی که مبتنی بر ظرفیتها و مزیتهای کشور است به رقابت پرداختیم.»
مونسان بیان کرد: «بسیاری از کشورها حتی در همسایگی ما با جغرافیا و تاریخی محدود توانستهاند در این صنعت به موفقیت برسند و 20 تا 40میلیون گردشگر در سال جذب کنند. اما متأسفانه تعداد گردشگران ورود به کشور با مزیتهای بیشمار ایران همخوانی ندارد.»
او افزود: «امیدواریم با شتاب ایجادشده در دولت دوازدهم شاهد دوره تحولگرایی باشیم. ما در سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری نیز سعی میکنیم از طریق همافزایی معاونتهای میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، صنعت گردشگری در کشور را توسعه دهیم.»
معاون رئیسجمهوری با تأکید بر لزوم توسعه گردشگری استان سمنان گفت: «با همراهی معاونت گردشگری سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری با همکاری ادارهکل میراثفرهنگی استان، باید شرایطی فراهم شود تا تورگردانان تورهایشان را به مقصد سمنان تعریف کنند و سمنان به مقصد گردشگری تبدیل شود. تعریف مسیرهای گردشگری برای سمنان نیز کمک میکند که سمنان مقصدی شود که گردشگران از قبل بستههای سفر را به مقصد این استان تهیه کنند.»
یکی از 10هتلی که سرمایهگذاران ترکیهای میسازند در سمنان خواهد بود
او افزود: «این قول را میدهیم که یکی از 10 هتلی که قرار است بهدست سرمایهگذاران ترکیهای در ایران ساخته شود، در سمنان باشد.»
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری تصریح کرد: «خوشبختانه دولت دوازدهم حمایتهای خوبی از صنعت گردشگری داشته و مجلس شورای اسلامی نیز در بحث قانونگذاری خوب عمل کرده است.»
او افزود: «یکی از مصوبههایی که وجود داشت و امسال از سوی مجلس شورای اسلامی اجرایی شد این بود که 1.5میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی با نرخ سود 6درصد برای ایجاد اشتغال در روستاها در حوزههایی نظیر کشاورزی، صنایعدستی، گردشگری و... هزینه شود، 1.5میلیارد دلار نیز بانکهای عامل تسهیلات اعطا خواهند کرد. باید از این فرصت مغتنم بهترین استفاده را برای توسعه گردشگری و صنایعدستی برد، زیرا این صنایع باعث توسعه شهرهای کوچک و روستاها میشود. امیدواریم استان سمنان نیز بتواند در حوزه گردشگری و صنایعدستی سهمیه مناسبی را کسب کند.»
انتهای پیام/