جشنواره استانی سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری در بجنورد برگزار شد

جشنواره استانی سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری در 8 آبان 96 با حضور معاون رئیس‌جمهوری در امور بانوان و خانواده در شهرستان بجنورد برگزار شد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان شمالی، نخستین جشنواره استانی سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری با تکیه بر توانمندی زنان، در استان خراسان شمالی به مدت یک روز در محل خانه صنایع‌دستی بجنورد (حسینیه جاجرمی) با حضور معصومه ابتکار معاون رئیس‌جمهوری در امور بانوان و خانواده برگزار شد.

مینا هاشمی معاون گردشگری خراسان شمالی هدف از برگزاری این رویداد را معرفی بیشتر سفره ایرانی متشکل از غذاها و نوشیدنی‌های بومی و محلی مربوط به استان عنوان کرد و گفت: «غذا در صنعت گردشگری به‌عنوان یکی از مسائل اصلی و مورد توجه است و استان خراسان شمالی به دلیل عناصر فرهنگی، سابقه تاریخی و تنوع اقلیمی و قومی، پیشینه عمیق در موضوع غذا و طبخ آن دارد.»

او افزود: «امروزه صنعت غذا به‌عنوان یک جاذبه گردشگری و به‌عنوان امری فرهنگی بسیار مورد استقبال و توجه گردشگران و به نوعی معرف فرهنگ و تاریخ تمدن هر منطقه و کشور محسوب می‌شود. علاوه بر آن آیین‌های مذهبی و ارتباط این آیین‌ها با سفره ایرانی نیز در جشنواره مزبور مورد توجه و معرفی قرار گرفت. همچنین صنایع‌دستی مرتبط با غذا در این جشنواره به نمایش گذاشته شده است.»

معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان شمالی تصریح کرد: «چهار محور اصلی در این ارتباط: سفره‌های نذری و آیینی، خیرات و نذری، سفره ایرانی در خانه و غذاهای مراکز تولید، فروش و عرضه غذا هستند. تشویق مصرف غذاهای سنتی و ایرانی به دلیل ارزش بسیار غذایی آن‌ها یکی از مواردی است که باید مورد پیگیری و فرهنگ‌سازی قرار گیرد تا شاهد توسعه سبک زندگی سالم در کشور و بین نسل جوان باشیم

او افزود: «هم اکنون بیش از 1500 غذای بومی و محلی در کشور شناسایی شده و استان خراسان شمالی نیز به‌خاطر سابقه تمدنی و تاریخی دارای جایگاه مهمی در این زمینه است.»

انتهای پیام/

کد خبر 1396081013