بررسی توسعه گردشگری روستایی در منطقه آزاد اروند

در اولین جلسه کارگروه مشترک توسعه گردشگری روستایی سازمان منطقه آزاد اروند و اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان‎های خرمشهر و آبادان، چشم‎انداز‎های مدنظر در راستای رسیدن به توسعه گردشگری روستایی در دو مقطع کوتاه‎مدت و بلندمدت بررسی شد. 

 به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‎کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خوزستان، به منظور توسعه گردشگری روستایی و خدمات مرتبط در روستاهای محدوده منطقه آزاد اروند، امروز سه‌شنبه 14 آذر 96 جلسه‎ای با حضور دهیاران روستاهای منطقه، مسئولان سازمان منطقه آزاد اروند (واحد معاونت فرهنگی، اجتماعی و مدیریت گردشگری) و نیز اداره‌های میراث‌فرهنگی شهرستان‎های خرمشهر و آبادان در سالن جلسات منطقه آزاد اروند برگزار شد. 

 در این جلسه نجلا درخشانی مسئول پژوهشی اداره میراث‌فرهنگی خرمشهر و آبادان به ارائه پروژه مطالعاتی انجام‎شده در مورد اهمیت توسعه گردشگری پایدار روستایی در حوزه‎های مختلف اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و زیست‎محیطی و جلوگیری از مهاجرت معکوس از روستاها پرداخت. 

درخشانی در ادامه به بررسی وضعیت روستاها پرداخت و سه تیپ اقامتگاه بوم‎گردی (اکولوژ) روستایی چهارنفره، هشت‌نفره و دوازده‌نفره را برای ساخت در روستاهای منطقه معرفی کرد و ضمن نام بردن از ارکان اصلی اقامتگاه‎های بوم‌گردی، به معیارهای یک اقامتگاه بوم‌گردی اصولی اشاره کرد. 

در بخشی از مطالعات نیز، نقشه پراکندگی روستاهای منطقه بررسی شده و نیز روستاهای هدف گردشگری معرفی شدند.
 
در این جلسه همچنین باتوجه به اهمیت توسعه گردشگری روستایی، چشم‎انداز مدنظر در راستای رسیدن به اهداف تعیین‎شده در دو مقطع کوتاه‎مدت و بلندمدت بررسی شد.  
 
در مرحله کوتاه‌مدت از دهیاران خواسته شد تا پتانسیل‎های موجود در روستاها را به این کارگروه معرفی کنند و تابلوها و نقشه‎های معرفی روستاهای هدف گردشگری نیز تهیه شوند. 
 
 در فاز بلندمدت نیز ساخت تیپ‎های اقامتگاه‎های بوم‌گردی و خانه‎مسافر بر اساس اصول معماری سنتی روستایی با حمایت سازمان منطقه آزاد اروند در قالب پرداخت تسهیلات مدنظر قرار گرفت.

انتهای پیام/

کد خبر 139609149