بازدید پروفسور مفیدی از محوطه‎های تاریخی هفت‎تپه و چغازنبیل

استاد باستان‎‌شناسی دانشگاه ماینتس آلمان به‌همراه گروه فنی پایگاه میراث جهانی چغازنبیل دیروز شنبه ۲۳ دی از محوطه‎های تاریخی هفت‎تپه و چغازنبیل بازدید کرد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‎کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خوزستان، این بازدید با هدف بررسی بنای مرمت‌شده زیگورات چغازنبیل، توسط پروفسور بهزاد مفیدی‏ نصرآبادی، استاد باستان‎‌شناسی دانشگاه ماینتس آلمان، عاطفه رشنویی، مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه و به همراه علاقه‌مندان و کار‌شناسان پایگاه جهانی هفت‎تپه انجام شد. 

 در این بازدید، پروفسور مفیدی به بیان توضیحاتی درخصوص کاربرد این بنا پرداخت و به سؤالات کار‌شناسان در زمینه مرمت و راهکارهای حفاظتی بنا پاسخ داد. 

چُغازَنبیل نیایشگاهی باستانی است که در زمان عیلامی‌ها و در حدود سال ۱۲۵۰ پیش از میلاد ساخته شده است. چغازنبیل بخش به‌جای‌مانده از شهر دوراونتش است و در نزدیکی شوش (شهر باستانی) در استان خوزستان قرار دارد. این سازه در سال ۱۹۷۹ اولین اثر تاریخی از ایران بود که در فهرست میراث جهانی یونسکو جای گرفت و جامعه بین‌الملل برای آن ارزش استثنائی و جهانی قایل است. همچنین خاور‌شناسان چغازنبیل را نخستین ساختمان مذهبی ایران می‌دانند.

انتهای پیام/

کد خبر 1396102418