بهگزارش میراث آریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان جنوبی، کوکب حقدادی نویسنده سرایانی امروز پنجشنبه 5 بهمن 96 در خصوص مفهوم «کفزنی» یا «بیخزنی» اظهار کرد: «کفزنی یا بیخزنی دسری است، که بیشتر بهعنوان بستنی زمستانی در خراسان جنوبی مرسوم بوده و از ریشه گیاهی به نام «بیخ» است، که در کوهستانهای خراسان جنوبی یافت میشود.»
این نویسنده اهل شهرستان «سرایان»اضافه کرد: «برای تهیه این دسر ریشه گیاه بیخ را 2 بار جوشانده و آب آن را عوض کرده و بار سوم جوشانده رو در ظرفی نگهداری میکنند.»
او که در نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایعدستی حضور پیدا کرده بود، ادامه داد: «در فصل زمستان مقداری از جوشانده را در ظرفی ریخته و با چوبی به نام دسته گز که تهیه شده به هم میزنند تا به صورت کف درآید و با اضافه کردن شکر این روند تا به صورت قوام بستنی شود ادامه پیدا میکند.»
حقدادی گفت: «در شهرستان سرایان این دسر در فصل سرما و مهمانیهای دور همی بیشتر استفاده میشود، در شبهای یلدا، مهمانیهای خانواده عروس یا داماد، با مغز پسته، بادام و گردو تزیین شده و سرو میشود، که بسیار مقوی، ضد نفخ بوده و سبب تقویت معده میشود.»
انتهای پیام/