بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، این کتاب دارای پنج بخش شامل «درآمدی بر گلگشت ایرانی»، «گلگشتپژوهی»، «گلگشت ایرانی در آثار تاریخی»، «گلگشت ایرانی در هنر معاصر» و «کاخ گلستان، میزبان گلگشت ایرانی» است.
در این کتاب آمده است: «در فرهنگ ایرانیان، تناول در فضای باز مراسمی کهن است که همواره به تصویر نیز کشیده شده است. پیشینیه این سنت به سههزار سال قبل بازمیگردد، از نخستین مراسم سیزدهبهدر رفتن تا گلگشتهای شاد و فرحبخشی که توسط غلامان برای پادشاهان تدارک شده میشد و تا امروز که عشق و علاقه به پیک نیک کردن و خوردن در طبیعت باقی است.»
گشتوگذار و «گلگشت ایرانی» با «باغ ایرانی» ارتباطی مستقیم دارد و در بیشتر موارد باغ بستر و زمینه پیکنیک است که خود نیز الگویی کهن از عالم مثال ایرانی و نشانگر علقه ایرانیان به طبیعت و لذت بردن از آن است.
در ادامه کتاب با اشاره به بیسابقه بودن نمایشگاه گلگشت ایرانی در نوع خود، نوشته شده است: «در این نمایشگاه برای اولین بار از دیدگاه تاریخی ، هنری و علمی، آیین پرسابقه گشت و گذار و پیک نیک ایرانیان در طبیعت در خلال آثاری چون کاشیکاری، سرامیک، نگارگری، پارچهبافی، فرشبافی، هنرهای صناعی گوناگون و عکاسی بازشناسی و بازخوانی شده که در کتاب پیش روی، تمام این مستندات ارائه شده است.»
انتهای پیام/