بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، در مقدمه این کتاب به قلم نویسنده آمده است:
«جنگ میتواند چون نقطه عطفی در تقویم زندگی هر جامعهای باشد، به هر نتیجهای ختم شود، بر ذهن و جان مردم تا سالها و بلکه دههها بعد سایه میافکند و تأثیر غیرقابل انکاری بر زندگی مردم آن جامعه میگذارد.
جنگ تحمیلی و دوران دفاع مقدس بر زندگی مردم ایران چه در هشت سال و سالها بعد از آن بسیار تأثیرگذار بوده و باعث شکلگیری هویت و گفتمانهای متفاوت در جامعه شد. اکنون که 35 سال از جنگ تحمیلی میگذرد، هنوز بهرهبرداری و بهرهمندی از پژوهش در مورد آن روزهای دفاع مقدس لازم و ضروری میکند.
این مجموعه مقالات یکی از پژوهشهایی است که در پژوهشکده مردمشناسی انجام شده و نگاهی مردمشناسانه به میراث دوران مقدس داشته و از این حیث بسیار مهم، قابل بررسی و تحلیل است.
«مردمشناس نقاشیهای دیواری جنگ به مثابه فرصت جذب گردشگر»، «بررسی مردمشناسی تأثیر جنگ تحمیلی بر تغییرات زبانی»، «بررسی و تحلیل مردمشناسانه وصایا و مکتوبات شهدا دفاع مقدس» از جمله بخشهای این کتاب هستند.
از دیگر بخشهای این کتاب میتوان به «قصر شیرین در زمان جنگ تحمیلی»، «چارچوب های فرهنگی جنگ»، «گذری بر آسیبشناسی در حوزه دفاع مقدس» و «وفاق اجتماعی در جنگ تحمیلی» اشاره کرد.
انتهای پیام/