تاریخ یک کشور را نمی‌توان پاک کرد/ هفته‌های فرهنگی هر استان برگزار شود

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان این که تاریخ یک کشور را نمی توان پاک کرد گفت: «در سفری که هفته گذشته به کرمانشاه داشتیم در آنجا کتیبه‌های باستانی دوران اشکانیان را دیدم اما متأسفانه اهمیت داده نمی‌شود.»

پروانه سلحشوری نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار میراث‌آریا با بیان این مطلب گفت: «مسئولان باید بدانند که تاریخ یک کشور را نمی‌شود پاک کرد. اگر حاکمان ظالم بودند به نظر من هر کدام به اندازه خودشان افتخاراتی داشته‌اند به‌عنوان مثال الان بحث حقوق بشر را مطرح می‌کنند ولی ما زمان کوروش منشور حقوق بشر داشتیم. زیر پای مردم را نباید خالی کرد اگر بار هویت دینی ما اسلام است بار هویتی ملی ما ایران است که هر دو باید در کنار هم باشد.»

او به برگزاری مراسم افتتاحیه این نمایشگاه اشاره کرد و گفت: «مراسم افتتاحیه خیلی خوب برگزار شد، به این خاطر که اولا از تشکل‌ها دعوت شده بود که سخنرانی کردند وزارت کار به‌عنوان یک نهاد متولی و سازمان میراث‌فرهنگی خیلی خوب در این برنامه شرکت کردند. سخنرانی آقای ربیعی وزیر کار، آقای مونسان رئیس سازمان میراث‌فرهنگی و آقای محب‌خدایی معاون گردشگری خیلی خوب بود.  خصوصا برنامه اجرای موسیقی که در این افتتاحیه دیده شده بود خیلی خوب بود و واقعا خیلی خیلی توانسته بود موسیقی اقوام ما را پوشش دهد یعنی نما و شمایی از ایران را در این افتتاحیه دیدیم.»

او افزود: «ضمن این که یک ابداع جدیدی که در این نمایشگاه می‌بینیم غرفه کودک و خانواده است. برای من که عضو کمسیون فرهنگی هستم و از دریچه‌ای که گردشگری را نگاه می‌کنم که در کنار ابعاد اقتصادی ابعاد فرهنگی گردشگری نیز برای من اهمیت بسیار زیادی دارد. این هویت‌بخشی به کودک و این هویت بخشی به گردشگری از طریق کودک و این برقراری ارتباط دو جانبه باعث می‌شود تا ما این مبحث را از کودکی بخواهیم مطرح کنیم و این مبحث را خانوادگی کنیم و وقتی در یک خانواده‌ای به‌عنوان یک اولویت گنجانده شود معنادار و مفهوم‌دار خواهد شد چون گردشگری به جز این که در مسیر آن میراث‌فرهنگی و هنرهای دستی و خلاقیت‌ها دیده شود میسر نیست.»

این نماینده مجلس تصریح کرد: «من هیچ وقت نمی‌توانم این حوزه‌ها را جدا از هم ببینم من همیشه این سه حوزه را به‌عنوان پکیچ سه‌گانه مرتبط، متصل و هویت بخش به دیگری می‌بینم. بعضی‌ها به‌عنوان شعار مطرح می‌کنند که گردشگری پایدار می‌تواند جایگزین نفت ما باشد من به جد معتقدم اما این را هم معتقدم که سر راه گردشگری ما موانع بسیار زیادی وجود دارد موانعی که رفع آن‌ها یک تلاش بسیار سخت و همه‌جانبه می‌طلبد.»

سلحشوری افزود: «در این نمایشگاه صدای شادی مردم را می‌شنویم. یک چیزی برای من همیشه سؤال است چرا وقتی میشود به راحتی مردم را شاد کرد چرا وقتی می‌توانیم با حداقل‌ها آلام را تسکین دهیم؟ و لحظه‌ای مردم را از مشکلات‌شان جدا کنیم این تلاش صورت نمی‌گیرد. ما نیاز به نمایشگاه‌های این چنینی داریم.  می‌توانیم هفتگی بگذاریم برای هر استان و در هر استان حضور داشته باشیم و با همین کیفیت برگزار شود. آن وقت ما می‌توانیم برای کل سال برنامه داشته باشیم. شهرداری فضای زیادی دارد و می‌توانیم از فضاهای شهرداری استفاده کنیم.»

او ادامه داد: «حتی در ماه محرم و صفر می‌توانیم آیین‌های عاشورایی را در استان‌های مختلف برگزار کنیم. می‌دانیم که تهران یک شهر یک‌پارچه قومیتی نیست و از تمام ایران در این شهر زندگی می‌کنند می‌توانیم در ماه محرم این آیین‌ها را برگزار کنیم. حتی ماه رمضان در اکثر کشورهای مسلمان دنیا ماه شادی است و ماهی است که مردم بعد از افطار می‌آیند بیرون و مراسم دارند اما ما مردم را می‌نشانیم پای سریال‌های تلویزیون و خلاصه کرده‌ایم به افطاری دادن در حالی که می‌توانیم حتی آیین‌های جمعی به مناسبت ماه رمضان را برگزار کنیم. واقعا حیف است ملتی که فرهنگی به این غنی دارند و میراث‌فرهنگی بی‌نظیری دارد نتواند استفاده کند.»
  
این نماینده مجلس در پایان گفت: «یکی از دلایلی که نتوانستیم بازدید خوبی داشته باشیم این بود که ازدحام بیش از حد بود و به خصوص غرفه‌هایی که استان‌ها در آن حضور داشتند و از طرف بخش دولتی حمایت می‌شد به شدت شلوغ بود، غرفه‌ها کنار هم پر ازدحام بود و عملا بازدید را خیلی سخت می‌کرد.»

انتهای پیام/

کد خبر 139611122