بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی موزه ملی ایران، این کارگاه و تور آموزشی در دو نوبت صبح و بعدازظهر برای دو گروه 20 نفره از راهنمایان تور گردشگری در محل نشستهای موزه ملی و تالارهای دوران پارینهسنگی موزه ایران باستان امروز چهارشنبه 9 اسفند ماه 96 برگزار شد.
طی این برنامه هر گروه ابتدا با مباحث نظری کلی دوران پارینهسنگی و تقسیمبندیهای باستانشناسی این دوران طولانی و همچنین تحولات زیستی و فرهنگی جوامع شکارگر-گردآور آن دوران آشنا شدند. آشنایی با شیوههای ابزارسازی این دوران و طبقهبندی آنها از مباحث دیگر مطرح شده بود. سپس آثار این دوران در ایران معرفی و درباره تحولات این دوران طولانی در ایران اطلاعات مفصلی به شرکتکنندگان ارائه شد. در این نشست تلاش شد که از نتایج جدیدترین پژوهشهای باستانشناسی در این حوزه استفاده شود و علاوه بر نمایش اسلاید و ارایه منابعی برای مطالعه بیشتر، شرکتکنندگان در کارگاه از نزدیک با ابزارهای سنگی ساخته شده به شیوههای پارینهسنگی آشنا شدند.
در این نشست فریدون بیگلری معاون آموزشی موزه ملی ایران بر اهمیت این دوران که بیش از نود درصد تاریخ حضور انسان در فلات ایران را در بر میگیرد و همچنین کم شناخته بودن آن تاکید کردند. در تورهای آموزشی نیز که در تالارهای پارینهسنگی موزه ایران باستان برگزار شد، علاوه بر مرور آموزشهای کارگاه، موارد مهم و قابل تاکید در هر بخش از تالارها با راهنمایان بازنگری و به سوالات مختلف آنها پاسخ داده شد.
بخش پارینهسنگی موزه ایران باستان شامل سه تالار است که در مجموع حدود ۳۷۰ مترمربع مساحت و شامل ۱۳۱ شی از جمله دست ساختههای سنگی، سنگواره حیوانات و زیورآلات به نمایش درآمده در ۲۱ ویترین است. از آثار مهم در این تالارها میتوان به ابزارهای سنگی کشفرود از خراسان رضوی، ابزارها و سنگواره حیوانات از غار دربند رشی گیلان، آثار غارهای بیستون، خرم آباد خصوصا غار یافته و همچنین غارهای علی تپه در مازندران و غار وزمه در کرمانشاه اشاره کرد.
موزه ملی ایران در ادامه این سلسله کارگاههای آموزشی در هفتههای آتی، کارگاههایی با موضوع دوره های تاریخی و متاخرتر را برگزار خواهد کرد.
انتهای پیام/