بهگزارش میراثآریا امیرمسعود انوشفر، در گفتوگو با روابطعمومی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری به چگونگی شکلگیری خانه ایرانی اشاره و بیان کرد: «ایده خانه ایرانی در بیستوهشتمین نمایشگاه صنایعدستی اجرایی شد. ما طی جلساتی که با معاونت صنایعدستی داشتیم به این نتیجه رسیدیم که برای رونق صنایعدستی ایران، باید آن را کاربردی کنیم. اصلا این نوع محصولات، همواره جنبه کاربردی داشتهاند و اگر به تاریخ صنایعدستی نگاه کنیم، متوجه میشویم از دوره مفرغ تا امروز، صنایعدستی جنبه کاربردی داشتهاند؛ بنابراین ما در طراحی و چیدمان خانهها میتوانیم از این صنایعدستی بهره ببریم و به رونق کارگاههای صنایعدستی کمک کنیم. آن هم در شرایطی که زندگی بخش عمدهای از جمعیت ایران مربوط به کارهای دستی است و چه خوب که این افراد، سفارش تولید داشته باشند. از لیوان و کاسه گرفته تا فرش و مبلمان یک خانه میتواند از صنایعدستی باشد و همه اینها کارگاهها را رونق میبخشد.»
طراح غرفه خانه ایرانی در پاسخ به اینکه بهنظر میرسد آنچه در این غرفه به نمایش درآمده گران است و نسل جوان قدرت خرید آن را ندارد گفت: «مدرنیت و ارتقای سطح کیفی زندگی هزینه دارد. شما بروید مراکش را ببینید که در هتلهای مجلل و 5ستاره خود، چقدر از صنایعدستی استفاده میکنند؛ آن وقت هتلدارهای ما به این ماجرا فکر هم نمیکنند. هدف ما این است که نوع نگاه و سلیقه مردم را آرام آرام تغییر دهیم البته میتوان از این چیدمان استفاده و عناصر دیگری را جایگزین کرد.»
انوشفر در ادامه بیان کرد: «برخی آدمها آپارتمانهای لوکس خود را با جنس چینی پر میکنند یا عروس و دامادهای جوانی هستند که برای جهیزیه خود، کالای چینی می خرند اما همان افراد حاضر نیستند پول به صنایع دستی ایرانی بدهند و از انواع سوزندوزیهای ایرانی برای روتختی و رومیزی و کوسن خود استفاده کنند. پس ما در این غرفه از یک سو دنبال کسانی هستیم که دغدغه مالی ندارند و میخواهیم به آنها بگوییم بهجای استفاده از برند خارجی از صنایعدستی ایرانی هم میتوان استفاده کرد. از سوی دیگر این شیوه چیدمان را به نسل جوان با درآمد متوسط معرفی کنیم تا از ان بهره ببرند.»
این معمار و طراح به ضرورت مدرن شدن صنایع دستی اشاره و بیان کرد: «چه اشکالی دارد در فضای مدرن از صنایعدستی بهره ببریم؟ مگر تنها در خانههای قدیمی میتوان از صنایعدستی استفاده کرد؟ اصلا صنایعدستی ما زمانی میتواند جای خود را در زندگی آدمهای امروزی باز کند که نو شود و مشکل فعلی ما مدرن کردن صنایعدستی است که باید از طریق هنرمندان دنبال شود.»
بيستونهمين نمايشگاه ملی صنايعدستی در سالنهای ٥ و ١٣ و در محل دائمی نمايشگاههای بينالمللی تهران از ساعت ١٠ تا ١٨ برپاست.
انتهای پیام/