بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان رضوی، ابوالفضل مکرمیفر مدیرکل میراثفرهنگی خراسان رضوی دوشنبه 21 اسفند در حاشیه مراسم افتتاح اقامتگاه بومگردی ریاب گناباد در جمع خبرنگاران گفت: «تاکنون 21 اقامتگاه بومگردی در سطح این استان دایر شدهاند. گناباد با پنج اقامتگاه بومگردی بیشترین تعداد را از این حیث در بین شهرستانهای استان دارد.»
او افزود: «همچنین 52 موافقتنامه برای راهاندازی دیگر اقامتگاههای بومگردی در خراسان رضوی صادر شده که در آینده نزدیک به بهرهبرداری میرسند.»
مکرمیفر گفت: «گناباد و نیشابور با توجه به پیشینه غنی تاریخی و فرهنگی امسال بهعنوان شهرهای ویژه تاریخی شناخته شدند و طرح جامع مطالعاتی آنها در آینده نزدیک آغاز و ساختوساز، توسعه و عمران شهری آنها متناسب با هویت تاریخی و گردشگری انجام و از هرگونه اقدامات غیراصولی و ساختاری در حریم میراث فرهنگی این شهرها جلوگیری میشود.»
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان رضوی افزود: «برای جلوگیری از استمرار تخریب آثار تاریخی در حریم حرم امامرضا(ع) بر اساس توافق بین شهرداری ثامن و ادارهکل میراثفرهنگی بناهای تاریخی واقع در حریم حرممطهر تملک و بازسازی میشوند. سه بنای تاریخی توسط شهرداری ثامن خریداری، مرمت و احیا شدهاند و سه بنای دیگر هم در دست مرمت هستند.»
محمدعلی نبیپور فرماندار گناباد نیز گردشگری را محور اصلی توسعه این شهرستان دانست و از پرداخت 3میلیارد ریال به متقاضیان راهاندازی اقامتگاههای بومگردی در این خطه از ابتدای امسال تاکنون خبر داد.
او افزود: «برخی آثار تاریخی گناباد مانند قلعه عمرانی در معرض تخریب قرار دارند لذا اختصاص اعتبار برای احیا و مرمت آنها ضروری است. زیرساختهای قنات جهانی قصبه نیز برای جلب بیشتر گردشگران نیازمند تکمیل و استحکامبخشی است.»
شهرستانهای گناباد و بجستان 300 اثر تاریخی و معنوی دارند که 200 مورد آنها در فهرست آثار ملی ایران ثبت شدهاند.
شهرستانهای بجستان و گناباد با مجموع جمعیت 140هزار نفر به ترتیب در فاصله 278 و 287 کیلومتری جنوب مشهد واقع هستند.
انتهای پیام/