بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی موزه ملی ایران، زمینه این پارچه به رنگهای قرمز، سرمهای، سبز و سیاه است که با نوارها و قابهای مستطیل شکل به چند بخش تقسیم شده است. داخل نوارها و قابها با نقش ترنجهایی تزیین شده و درون ترنجها به طور تکراری کتیبههایی به خط ثلث بافته شده است.
بافت کتیبهها به دو صورت تکرار مشابه و نیز آینهای یا واگیره است. در بافت این پارچه تارها از ابریشم و پودها از ابریشم و گلابتون است. در میان کتیبههای بافته شده عبارت \" یا حسین شهید \" و \" یا امام حسین شهید \" هویت خاصی به این اثر بخشیده است.
دیگر کتیبهها عبارتند از \" بسم الله الرحمن الرحیم \"، \" نصرمن الله و فتح قریب \" و \" انا فتحنا لک فتحا مبینا \". از دیگر تزیینات این پارچه بسیارجالب و منحصر بفرد، نقوش گیاهی تزیینی و هندسی است.
ویژگی خاص این اثرعلاوه بر نحوه بافت و ریزه کاریهای نهفته در آن، کتابت نام مبارک \" امام حسین (ع) \" دربافت آن است.
در دوران صفوی و قاجار به منظور نذر برای اماکن متبرکه، مراسم مذهبی و نیز پوشش قبر، پارچههای نفیسی مورد استفاده قرار میگرفت که معمولاً با آیات قرآن و دعا کتابت میشد.
این اثر به شماره موزه 20223 مربوط به دوره قاجار (سده 13 هجری قمری) است که از اصفهان به دست آمده، و در حال حاضر درتالارقاجار موزه دوران اسلامی، در معرض دید علاقهمندان است.
انتهای پیام/