بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان رضوی، ابوالفضل مکرمیفر مدیرکل میراث فرهنگی این استان، امروز دوشنبه 3 اردیبهشت با بیان این مطلب افزود: «برای دومین بار در شهرستان خلیل آباد در روز پنجشنبه هفته جاری 6 اردیبهشت در شهرستان خلیل آباد که به دیار تاکستانهای سرسبز معروف است جشنواره غذای محلی تاک پلو برگزار میشود.»
او ادامه داد: «بدون تردید تنوع قومی و فرهنگی استان خراسان رضوی سبب پدیدآمدن آداب و رسوم مختلفی شده و مهمترین عامل در نمایش هویت محلی به شمار میآید. با این وصف موضوع غذاهای محلی و سنتی میتواند ضمن شناسایی و حفظ آداب و رسم مردم منطقه در حوزه تغذیه و معیشتی زمینههای بروز و ظهور فرهنگ درست تغذیه سالم که پیشینه تاریخی دارد فراهم کند.»
او گفت: «شهرستان خلیل آباد که به دیار تاکستانهای سرسبز مشهور است دارای سطح زیر کشت تاکستانهای انگور بالغ بر 6 هزار هکتار است که روزانه 30 تن برگ تاک از این شهرستان صادر میشود.»
مکرمیفر تصریح کرد: «در اردیبهشت که برگ درختان تاک رشد کردده و از طراوت خاصی برخوردار است به منظور تعادل در رشد تاک، برگهای اضافی آن چیده شده و از آن در مصارف پزشکی و تغذیهای مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.»
او ادامه داد: «پخت غذای محلی و سنتی تاکپلو در فصل برداشت برگ مو در این شهرستان مرسوم است.
مکرمیفر افزود: «مردم شهرستان خلیلآباد همه ساله در فصل برداشت برگ تاک اقدام به پخت غذای محلی تاکپلو میکنند و معمولا بهصورت مراسم تجمعی و دورهمی فامیلی و همسایگی انجام میشود که نشان از فرهنگ تعلمل، همکاری و همیاری مردم این منطقه دارد.»
او عنوان کرد: «بههمین منظور در راستای برنامههای این ادارهکل برای حفط هویتهای بومی و محلی دومین جشنواره خانوادگی تاکپلو در خلیلآباد را درمحل اردوگاه تربیتی تفریحی معلم شهید مهدی جعفریان برگزار میکند.»
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: «امیدواریم با برگزاری جشنوارهایی در حوزه فرهنگ بومی محلی نسبت به معرفی شایسته ظرفیتهای و توانمندیهای و ایجاد برندهای معرف شهرستان اقدامات لازم صورت گیرد.»
مکرمیفر یادآور شد: «شهرستان خلیلآباد در 240 کیلومتری مشهد مقدس با داربودن جاذبههای گردشگری فراوان در حوزه کویر و نوردی و طبیعتگردی و اکوتوریسم و نیز آثار تاریخی، یکی از مقاصد مهم گردشگری است.»
انتهای پیام/