مراسم افتتاحیه نمایشگاه «فردوسی و شاهنامه از نگاه استاد 《حسین بهزاد» در سعدآباد برگزار شد

مراسم افتتاحیه نمایشگاه «فردوسی و شاهنامه از نگاه استان حسین بهزاد» عصر دیروز دوشنبه 24 اردیبهشت 97 در مجموعه فرهنگی‌تاریخی سعدآباد برگزار شد.

به‌گزارش خبرنگار میراث‌آریا، دکتر شهرام امینیان در این مراسم گفت: «تا چند دهه قبل شاهنامه و شاهنامه خوانی به چهارسوق بازارها، قهوه‌خانه‌ها و مراسم خاص محدود شده بود و کم‌کم به دست فراموشی سپرده می‌شد اما برگزاری هزاره‌ای برای فردوسی به‌صورت همزمان در برلین، پاریس، لندن و مسکو نتایج مهمی در بر داشت و شاهنامه به‌عنوان یک اثر جهانی مطرح شد و در مراکز آکادمیک راه پیدا کرد.»

او افزود: «متأسفانه امروزه به این دلیل که همه شاهنامه‌شناس هستند و کسی فردوسی‌شناس نیست روایات نادرستی نظیر دشمنی فردوسی با زبان عرب مطرح می‌شود.»

امینیان تصریح کرد: «از قرن هفتم شاهنامه‌های فردوسی مصور شدند، این پدیده تا عصر حاضر نیز ادامه دارد. شخصیت‌های شاهنامه پخته هستند و داستان‌ها در شاهنامه مثل یک نمایش روایت شده‌اند و این انگیزه‌ای شد که نگارگران شاهنامه را به تصویر در بیاورند و امروز افتخار آن را داریم که در پنجاهمین سالگرد نگارگری بزرگ یعنی استاد حسین بهزاد گرد هم بیاییم.»

پروفسور حسین باهر نیز در این مراسم در باب رفتارشناسی افتراقی حکیم ابوالقاسم فردوسی گفت: «فردوسی اولین کسی است که بین جان و خرد تفکیک قائل شده و آدمی را صاحب هر دو می‌داند.»

او افزود: «در علم رفتارشناسی ”جان“ ساحت IQ و ”خرد“ ساحت  EQاست. EQ در اشعار فردوسی بسیار مورد تأکید قرار گرفته است. چون IQ چندان در اختیار ما نیست پس باید EQ بیشتر بپردازیم. به‌قول فردوسی به یزدان که گر ما خرد داشتیم/کجا این سرانجام بد داشتیم“.»

در ادامه این مراسم امین صادقی شاهنامه‌خوان صاحب‌نام کشور نیز به شاهنامه‌خوانی پرداخت.

همچنین در این مراسم که با حضور محمدرضا عسگری معاون مجموعه سعدآباد، مجید آقا‌محسنی رئیس شورای اسلامی شهر اوشان فشم میگون، استاد محمد بهرامی نگارگر معروف و استادان و پیشکسوتان این حوزه برگزار شد از تعدادی از استادان و متخصصان این حوزه با اهدای لوحی تقدیر به‌عمل آمد.

حاضران در این مراسم سپس از نمایشگاه «فردوسی و شاهنامه از نگاه استان حسین بهزاد» که در موزه مینیاتور بهزاد برقرار شده است بازدید کردند.

انتهای پیام/

کد خبر 1397022510