به گزارش میراث آریا به نقل از مرکز روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در پیام تبریک محمودیان آمده است:
«یادمان و یادمان سازی از دیرباز نزد بشر اهمیتی فراوان داشته و بنابر ذهن زمانمند و تاریخی، که مختص انسان است، هر پدیده، طی رویدادی زمانی تثبیت و در سالگرد آن، طی جشن یا مناسک خاصی، به طور منظم و سالانه یادآوری و احیا می شد.
این امر در اندیشه های ابتدایی فقط می توانست در صورت های مادی و محسوس و البته مکانمند متبلور شود. اما به مرور زمان و با ورود تفکر انسان به مراحل متافیزیکی و معنوی، امکان ثبت ارزش ها نیز فراهم آمد و از آن مهمتر، فرامکانی شدن یادمان نیز پذیرفته و رایج شد.
یکی از مهمترین جهش های انسان که او را توانی بینظیر بخشید و جایگاه قدرتمندی را در طبیعت بدو ارزانی داشت، مهارت ساخت ابزار با دست بود. این فن، از دوره ماقبل تاریخ و باستان تا عصر جدید و زمان معاصر، همواره یکی از مهمترین شاخصههای فرهنگی و حتی تمدنی بشر محسوب می شود و از این رهگذر است که به افتخار چنین قابلیتی، یادمانی زمانی در 10 ژوئن تعیین و تثبیت شده که در تقویم جلالی معادل 20 خرداد است و هر سال گرامی داشته میشود.
تاریخ هنر ایران که با صنایع دستی و هنرهای سنتی آن، پیوندی ناگسستنی دارد، امکانات فرهنگی، هنری، اقتصادی و حتی اجتماعی این صنایع را به ثبوت رسانده و روایتی دلنشین را از اعصار طلایی این عرصه بیان می دارد.
امروز نیز صنایع دستی و هنرهای سنتی به مثابه رکن رکین صنایع کوچک با حداقل امکانات و امتیازاتی نظیر عدم نیاز به واردات مواد اولیه، عدم نیاز به زمان طولانی چه در زمینه آموزش و چه در عرصۀ تولید و دارا بودن بالاترین ارزش افزوده، بیشترین بازده را داشته و به عنوان اصیل ترین کالای ایرانی می تواند ضمن صیانت از فرهنگ و هنر این مرز و بوم، نقشی بسزا را در تحقق اقتصاد مقاومتی ایفا کند.
امید است با برنامه ریزی ها و اقدامات پیش رو، روز به روز شاهد پیشرفت و اعتلای این هنرهای ذی قیمت و بی بدیل ایران عزیزمان باشیم.
انتهای پیام/