بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان، افتتاحیه این کارگاه با حضور محممد ابراهیم زارعی فرماندار شهرستان سنندج، اسعد اردلان استاد عرصه فرهنگ و تاریخ کشور، سوسن اصیلی و مژده محمدی و فریبا افکاری مدرسان دوره و ازاعضاء کمیته ملی حافظه جهانی وجمعی از مدیران دستگاههای فرهنگی و علاقه مندان به این حوزه در سالن اجتماعات هتل جهانگردی سنندج برگزار شد.
در روز اول کارگاه پنل های آشنایی کلی با میراث فرهنگی، میراث مستند و مبانی و ساختار برنامه حافظه جهانی و شاخص های معرفی آن، ارائه شد.
در روز دوم نیز شرکت کنندگان با آثار ثبت شده ملی ـ جهانی در برنامه حافظه جهانی و انواع آثار مستند شامل: نسخه های خطی، اسناد و میراث دیداری- شنیداری و نیز معیارهای ثبت آثار در فهرست ملی و جهانی، آشنا شدند.
بازدید از کتابخانه دانشگاه کردستان، موزه مردم شناسی خانه کرد و موزه سنندج از دیگر بخش های این کارگاه بود.
برنامه حافظه جهانی برای شناخت اهمیت و ارزش میراث مستند و ضرورت حفظ و نگهداری آن در سال 1992 توسط یونسکو پایه ریزی شد و در ایران نیز از سال 1384 کمیته ملی حافظه جهانی پیشبرد اهداف این برنامه را بر عهده دارد. لازم به ذکر است سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران مسئولیت دبیرخانه این کمیته را به عهده دارد و متولی کارگاههای آموزشی در این حوزه است.
کارکرد اصلی برنامه حافظه جهانی، شناسایی و ثبت ظرفیتهای بزرگ فرهنگی کشورهای عضو در حوزه میراث مستند است. شناخت آثار گرانبهای تمدنی و شناساندن بیش از پیش آنها به جهانیان، گسترش و تعمیق فرهنگ حفاظت و نگهداری از این میراث و تلاش برای دسترسپذیری آن از اهداف مهم برنامه حافظه جهانی یونسکو است.
انتهای پیام/