برگزاری کارگاه حسی و لمسی نابینایان در موزه ملی ایران‎

کارگاه آموزشی حسی و لمسی با حضور دانش‌آموزان و مربیان مرکز شبانه‌روزی نابینایان نرجس و با هدف معرفی و آموزش ویژه نابینایان برگزار شد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط عمومی موزه ملی ایران، کارشناسان و مربیان هنرهای تجسمی متخصص در زمینه کار با نابینایان در ابتدای این کارگاه مولاژهای ساخته شده از آثار موزه ایران باستان از دوره های مختلف پیش از تاریخ شامل ابزارهای انسان های اولیه، پیکره های جانوری پیش از تاریخ  تا نمونه هایی از دوران تاریخی را در اختیار دانش آموزان قرار دادند تا همراه با توضیحات راهنمایان، و با استفاده از حس لامسه با این آثار آشنا شوند.

در ادامه با بیان گوشه هایی از تاریخ دوره هخامنشیان مولاژی از یک سردیس شاهزاده هخامنشی در اختیار دانش آموزان قرار گرفت تا پس از آشنایی با فرم آن با استفاده از خمیر مجسمه سازی آنرا بازآفرینی کنند. در نتیجه  تحت هدایت مربیان حوزه هنرهای تجسمی الهه سالاری، محبوبه ابراهیمی و حدیثه درده از موزه مجازی هنر کودک، ندا تهرانی و نیما فکورزاده تعداد ۱۱ اثر در این کارگاه ساخته شد.

در این کارگاه جبرییل نوکنده، رئیس کل موزه ملی ایران که از ساعات آغاز کارگاه روند اجرا را نظارت می کرد، ضمن خوش آمدگویی به دانش آموزان و مربیان این مرکز بر ضرورت تدوام این برنامه ها تاکید کرد.

همچنین نوکنده طراحی و احداث فضای مخصوص نابینایان در پروژه بازسازی موزه ایران باستان را از برنامه های مهم خود خواند.

او در گفت و گو با مربیان این مرکز در جریان پیشنهادات و نیازهای آموزشی آن ها قرارگرفته و آمادگی موزه ملی ایران در برگزاری کارگاه های آموزشی در مدارس و موزه را خاطر نشان ساخت.  

در بخشی از این کارگاه دکتر لیلا کفاش زاده، مدیر دفتر کودک و نوجوان پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به قصه خوانی برای بچه ها پرداخت.

پایان این کارگاه بازدید از قسمت ویژه نابینایان موزه ایران باستان با حضور مسوول موزه بود. بزودی نمایشگاهی از آثارهنری این کارگاه در معرض دید عموم علاقمندان قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/

کد خبر 1397071918

برچسب‌ها