بهگزارش خبرنگار میراثآریا، علیاصغر مونسان در جریان این بازدید از نزدیک روند پیشرفت این پروژه را بررسی کرد و در قالب بحث و تبادل نظر با دستاندرکاران ساخت این موزه، راهکارهای لازم برای سرعت بخشیدن به روند اجرایی این پروژه را مورد تأکید قرار داد.
او در همین راستا، با اشاره به لزوم توجه مجریان ساخت این پروژه به رعایت اصول ایمنی و حفاظتی در ساخت این بنا، گفت: «ساختمانهای موزهها میتوانند بهعنوان یک نماد در معماری شهری مورد توجه قرار گیرند و ساخت آنها باید بهگونهای باشد که بر ظواهر شهری نیز اثربخشی مطلوبی داشته باشد.»
مونسان با ابراز امیدواری برای تکمیل فاز اول این پروژه در ماههای آتی، افزود: «بهرهگیری از بخشنامههای تسهیلکننده و اقدامات حمایتی سازمان میراثفرهنگی برای تکمیل این پروژه امری ضروری است.»
در جریان این بازدید علاوه بر استاندار معاون عمرانی استانداری همدان، مدیرکل میراثفرهنگی استان همدان، مدیرعامل صندوق احیا و بهرهبرداری از بناهای تاریخی و فرهنگی و مدیرعامل کانون اتومبیلرانی و جهانگردی رئیس سازمان را همراهی کردند.
در سال 1385 مطالعات و طراحی این موزه توسط شرکت مشاور با مبلغ یکمیلیارد ریال انجام گرفته است که پس از انجام و تأیید آن توسط کارشناسان ذیربط در سال 1386 با طراحیهای انجامشده طی قراردادی با مبلغ بالغ بر 5میلیارد ریال اقدام به خاکبرداری، لجنبرداری، تسطیح، اجرای زهکش و قسمتی از فندانسیون تنها در بخش مخزن امن اشیا کرد.
با اتمام کار در سال 1388، فرآیند تکمیل فندانسیون و دیواره های مخزن، اجرای سقف بتنی، عایق بندی آن، تکمیل زهکشی اطراف مخزن، اجرای عملیات خاکبرداری و اجرای زهکش و قسمتی از فندانسیون قسمت ساختمان اصلی موزه بتن با بتن NFC با اعتبار 25 میلیارد ریال به انجام رسید.
پس از گذشت شش سال از طراحی اولیه موزه و با توجه به مشکلات فنی و تخصصی، در سال 1391 طرح مورد بازنگری قرار گرفت. این مهم توسط مشاور طرح پس از تأیید طرح در همان سال مبنای کار با شرح خدمات اصلاح فندانسیون ساختمان اصلی موزه و خاکبرداری آن با اعتبار 61 میلیارد ریال قرار گرفت.
در راستای تکمیل عملیات اجرایی پس وقفه تخصیص اعتبار در اواخر سال 1391 با تخصیص 23 میلیارد ریال تکمیل بخشی از عملیات اجرای بتنی مخزن و موزه و نیز نازک کاری مخزن به انجام رسید.
سرانجام در راستای اقتصادی شدن پروژه و نیز تطبیق طرح با ضوابط ثبت جهانی سایت تاریخی هگمتانه کاهش ارتفاع موزه ورد بررسی قرار گرفت که پس از برگزاری جلسات متعدد کارشناسی کارشناسی طرح جدید با حفظ هزینههای صورت پذیرفته به تصویب رسید و هم اکنون با ابلاغ اعتبار 80 میلیارد ریالی مخزن امن اشیا به پیشرفت فیزیکی 97درصدی با انجام خدمات خرید و نصب قفسههای ویژه نگهداری اشیا و اموال تاریخی و نیز تجهیزات الکترونیکی، عملیات اجرایی احداث اسکلت بتنی و نیز احداث اسکلت بتنی ساختمان ساختمان اصلی موزه با پیشرفت 18درصد با قرارداد 55میلیارد ریال در دست اجراست.
انتهای پیام/