بهگزارش میراثآریا به نقل از مرکز روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، محور بازار تاریخی بروجرد از مسجد جامع تا مسجد امام بروجرد را در برمیگیرد، دارای 10 سرای تاریخی است. سرای یوسفیه یکی از سراهای تاریخی این محدوده است که پیشتر تخریب شده بود و به صورت متروکه درآمده بود. اردیبهشت امسال اما با اعتبارات تخصیص یافته این سرای تاریخی مورد مرمت قرار گرفت و احیای شد.
رضا هورمهر مدیر بافت تاریخی بروجرد با اعلام این مطلب گفت: «محور تاریخی بازار بروجرد که از مسجد جامع آغاز می شود و تا مسجد امام بروجرد ادامه پیدا می کند دارای 10 سرای تاریخی است که برخی از این سراها تخریب شده و تعدادی از آنها با مطالعاتی که صورت گرفته در دست مرمت قرار گرفته است.»
او گفت: «با اینکه تمامی سراهای تاریخی محور تاریخی بازار بروجرد مستندسازی شده و پرونده ثبتی آنها نیز آماده شده است اما مرمت آنها از اردیبهشت امسال آغاز شد.»
هورمهر به مرمت سرای یوسفیه اشاره کرد و ادامه داد: «سرای یوسفیه یکی از سراهای درحال تخریب بود که سالها به صورت متروکه درآمده بود این سرا امسال مورد مرمت و احیا قرار گرفت که درحال حاضر تنها کف سازی آن باقی مانده که آن نیز به زودی به پایان می رسد.»
به گفته هورمهر، درحال حاضر نیز با همکاری و مشارکت اداره کل راه و شهرسازی و پایگاه بافت تاریخی بروجرد، مرمت سرای حافظی و سرای قیصریه آغاز شده است.
مدیر پایگاه بافت تاریخی بروجرد افزود: «مرمت سرای حافظی و قیصریه درحالی تحت نظارت پایگاه بافت تاریخی بروجرد انجام می شود که اداره کل راه و شهرسازی با اختصاص یک میلیارد تومان هزینه مرمت این سرای تاریخی را تامین کرده است. »
او گفت: «مرمت های مشارکتی اتفاق بسیار مثبت و امیدوارکننده در حفاظت از بناهای تاریخی کشور به شمار می رود که چند سالی است رشد چشمگیری داشته است که امیدواریم این تعامل دوسویه و سازنده در جهت بهبود بافت های تاریخی کشور همچنان تداوم داشته باشد.»
انتهای پیام/