پروژه های میراث فرهنگی کرمانشاه مورد بررسی قرار گرفت

پروژه های مرمتی میراث فرهنگی، آثار ثبتی و کاوش های باستان شناسی با حضور مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، امید قادری امروز سه شنبه 25 دی ماه، در نشست با پرسنل معاونت میراث فرهنگی این اداره کل و روسای پایگاه های تاریخی و فرهنگی استان وضعیت پرسنل و چارت سازمانی این معاونت، پروژه های مرمتی میراث فرهنگی، آثار ثبتی و کاوش های باستان شناسی را مورد بررسی و واکاوی قرار داد.

قادری با تاکید بر اهمیت جایگاه آثار تاریخی و فرهنگی در افکار عمومی و وظیفه میراث فرهنگی به عنوان دستگاه متولی حفاظت و صیانت از این آثار را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: «علاوه بر وظیفه ذاتی حفاظت و نگه داری از  آثار، مرمت و نگه داری آثار نیز باید با جدیت و مداومت مورد توجه قرار گیرد.»

مدیرکل میراث فرهنگی استان بر اهمیت قرار گرفتن آثار در دسترس بازدیدکنندگان و فراهم نمودن شرایط مناسب برای حضور گردشگران در محوطه ها و بناهای تاریخی را مورد تاکید قرار داد و گفت: «با توجه به اهمیت توسعه گردشگری در استان که مورد تاکید مدیریت ارشد استان و سازمان میراث فرهنگی کشور است، باید در راستای تحقق این امر تلاش مضاعفی صورت گیرد و با برنامه ریزی وتلاش برای  جذب اعتبارات مناسب در دستور کار مجموعه میراث فرهنگی استان قرار گیرد.»

بررسی وضعیت کلی آثار و محوطه های تاریخی از دیگر موارد مطرح شده در این نشست بود.

همچنین در این جلسه بررسی مسائل حقوقی و قضایی در خصوص تعرض به آثار تاریخی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.

در ادامه مدیر پایگاه محور ساسانی مسائل و مشکلات و شرایط کلی این محور تاریخی را مطرح و اعلام کرد: «در محور ساسانی آثار شاخصی همچون قلعه یزدگرد، طاق گرا، نهر ساسانی، کاخ خسرو، چهار پایان، زیج منیژه و... وجود دارند.»

مدیر پایگاه تاریخی، فرهنگی تاق بستان نیز گزارشی از وضعیت موجود تاق بستان، ساماندهی مجموعه، پروژه های در دست اجرا و برنامه های پیش روی مجموعه را مطرح کرد. همچنین تصویب حریم تاق بستان نیز مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.

آماده سازی ورودی تاق بستان و مجموعه دریاچه پایین دست برای افتتاح در دهه مبارک فجر از دیگر موضوعاتی بود که توسط مدیر پایگاه ارائه شد.

همچنین مدیر پایگاه جهانی بیستون و پایگاه ملی معبد آناهیتا پروژه‌های در دست اجرا و برنامه های کلی ساماندهی این مجموعه های تاریخی را برای مدیرکل میراث فرهنگی استان  تشریح کرد.

مدیر پایگاه حریم منظری اورامانات نیز در خصوص برنامه های در دست اقدام پایگاه اورامانات و اقدامات صورت گرفته در یک و نیم سال گذشته برای پیشبرد پرونده ثبت حریم منظری اورامانات توضیحاتی ارائه کرد.

قادری در پایان این جلسه ضمن بررسی و تحلیل تمام مسائل و مشکلات مطروحه در سطح پایگاههای استان بر لزوم تسریع در فرایند ثبت جهانی اورامانات با توجه به اهمیت ویژه مباحث گردشگری در اورامانات به عنوان یکی از قطب های گردشگری استان تاکید کرد.

انتهای پیام/

کد خبر 139710257

برچسب‌ها