اولین تقویم گردشگری جامع استان مرکزی تدوین می شود

برای نخستین بار تقویم گردشگری جامع استان مرکزی مشتمل بر روزهای معین شده آیین و رسوم، مشاهیر و مفاخر، جشنواره ها و روزهای خاص با هدف معرفی ایام و همچنین برگزاری مراسم برای تعدادی از آن ها در حال تدوین است.

به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی علیرضا ایزدی مدیرکل میراث فرهنگی این استان، امروز دوشنبه 1 بهمن 97 با اعلام این خبر گفت: «در صنعت به روز گردشگری دنیا، برند سازی در کنار تبلیغات دوبال توسعه گردشگری هستند که متاسفانه در هیچ کدام از این دو موضوع ورود موفقی نداشته ایم. این در حالی است که شاهد هستیم کشورهایی دارای جاذبه های اندک، تاریخ کوتاه و تمدن کم اثر در طول تاریخ توانسته اند با این دو بال، آسمان اقتصاد گردشگری را بپیمایند و در حقیقت کشورهای دیگر را در سایه بلند پروازی های خود قرار دهند.»

او افزود: «در ایران نیز استان هایی که توانسته اند نقاط طلایی برند گردشگری را به خود اختصاص دهند بیشترین بهره را از گردشگران خارجی و به خصوص داخلی برده اند اما متاسفانه در این مورد ناموفق بوده ایم و در مسیری تکراری و غیرخلاقانه حرکت کرده ایم.»

او در ادامه گفت: « حرکت در مسیر توسعه گردشگری، پیش درآمدهایی را می طلبد که قسمتی از آنها مانند تاریخ، جاذبه های کم نظیر و فرهنگ غنی در استان موجود است. گام دوم ارائه زیرساخت هاست که در این مقوله گرچه کمبودهای آزار دهنده ای وجود دارد اما به هر صورت تا حدود قابل قبولی تامین کننده نیازهای آغار راه هستند. اما در دو مقوله اساسی برند سازی و تبلیغات نه تنها موفق نبوده ایم بلکه خرابی هایی را نیز به بار آورده ایم.»

ایزدی در ادامه با اشاره به ضد تبلیغ در حوزه مفاخر و مشاهیر استان گفت: «سال ها شعار دادیم که این استان زادگاه و خاستگاه مفاخر ایران زمین است اما برای این مهم برنامه هدف دار ارائه ندادیم.»

او گفت: «باید برای هر تبلیغ، شعار و یا ایده ای، یک برنامه هدفمند داشته باشیم و طبق مسیر مشخص شده حرکت کنیم. اصرار بی برنامه بر موضوع مفاخر متاسفانه در حال تبدیل شدن به یک ضد تبلیغ است چراکه صرف این موضوع که فلان شهر و یا روستا زادگاه یک فخر تاریخ ایران است، برای یک هدف گردشگری مکفی نیست بلکه میبایست خوراک فکری مناسبت و داده های اغنایی را به گردشگران ارائه دهیم تا در نهایت از حضور در آن جامعه احساس رضایت کند.»

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی افزود: «تدوین تقویم گردشگری استان یکی از اقدامات کوچک اما مهم در حوزه برند سازی است و در حقیقت به یک برنامه تبدیل می شود که در صورت شاکله استوار، می تواند به یک برنامه استانی برای تمام دستگاه های بدل شود.»

او در پایان گفت: «این اقدام که برای نخستین بار با چنین کیفیتی در حال تهیه است در هر ماه، روزهایی را مشخص می کند که میبایست در آن روزها برنامه هایی را ارائه داد تا بتوان گام در راه برند سازی گذاشت. در حال حاضر 50 روز در این تقویم مشخص شده که امکان کم و یا بیشتر شدن را دارد. این روزها مشتمل بر  آیین و رسوم، مشاهیر و مفاخر، جشنواره ها و روزهای خاص با هدف معرفی ایام و همچنین برگزاری مراسم برای تعدادی از آن این ایام است.»

 

انتهای پیام/

کد خبر 1397110120

برچسب‌ها