به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان، این مراسم روز گذشته 13 بهمنماه 97 با حضور جمعی از مسئولان شهری از جمله مدیر پایگاه میراث جهانی شوش، رئیس اداره میراث فرهنگی شوش، مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل، شهردار شوش، مدیر موزه شوش، و نیز استقبال شرکتکنندگانی از شهرستانهای شوش شوشتر، دزفول، اهواز و اندیمشک در محل پایگاه میراث جهانی شوش برگرار شد.
در این مراسم مدیر پایگاه میراث جهانی شوش بر جایگاه ویژه موزه شوش به منزله گنجینهای پربهاء و ارزشمند در قلب استان زرخیز خوزستان تأکید کرد و انجام بهسازی این موزه را یک ضرورت ویژه دانست .
بیژن حیدریزاده ادامه داد: «با درنظر گرفتن اصول تخصصی و مشخصههای اصلی یک موزه تاریخی و باستانشناسی، نورپردازی ویترین اشیاء، نورپردازی سالنهای دورههای تاریخی اشیاء، سیستم سرمایش وگرمایش، ویترین اشیاء و.. در فاز اول ساماندهی موزه شوش ظرف دو ماه بهسازی شد و برای اولین بار از گور ششهزار ساله چگاسفلی در موزه شوش رونمایی شد.»
در ادامه عباس مقدم، کاوشگر محوطه ششهزار ساله چگاسفلی، درمورد این اسکلت و گور ششهزار ساله گفت: «اسکلتی که از کاوشهای چگاسفلی در دشت زهره بهبهان در جنوب شرقی استان خوزستان به دست آمده، متعلق به اواخر هزاره پنجم پیش از میلاد است.»
او افزود: «این تدفین در زمره گورهای منفرد است که متعلق به بانویی حدوداً 25 تا 30 ساله است؛ ضمن اینکه اشیایی که در این تدفین به دست آمدهاند از جمله ظروف مسی و مرمرین، شمشیر و ... گویای ارتباطات فرامنطقهای و نشان از طبقه و شأن بالای اجتماعی و اقتصادی این بانوی ملقب به خاتون است.»
در پایان این مراسم از ناصر جلوی، اولین مدیر موزه شهرستان شوش با حضور مسئولان تجلیل شد و سپس بازدید از موزه و رونمایی از گور پیش از تاریخی چگاسفلی و افتتاح فاز نخست بهسازی و ساماندهی موزه شوش صورت گرفت.
موزه شوش در سال 1345 با چهار سالن جهت نمایش اشیاء به دست آمده از 160 سال کاوش در شوش افتتاح شد و ناصر جلوی مدیر آموزش وپرورش وقت به عنوان اولین مدیر موزه شوش منصوب شد. بعدها نیز دو سالن جانبی به موزه شوش افزوده شد.
انتهای پیام/