توسعه بازار ایران با جذب گردشگران خارجی

«فم‌تور» چین با حضور 9 توراپراتور چینی، ده‌ها فعال گردشگر داخلی، انجمن صنفی، تشکل‌های خصوصی و دولتی در هتل لاله تهران برگزار شد.

به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی جمهوری اسلامی ایران، جمعی از توراپراتورهای کشور چین با دعوت نماینده گردشگری کانون جهانگردی و اتومبیلرانی از کشور چین به ایران آمده‌اند و عصر چهارشنبه- 24 بهمن 97- با حضور در هتل لاله با تعدادی از فعالان گردشگر داخلی کشورمان دیدار و گفت‌وگو کردند.

در این نشست هم‌اندیشی رامین افشاری، مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی ضمن خوش آمدگویی به توراپراتورهای چینی اظهار کرد: «امیدوارم در این چند روزی که در کشورمان حضور دارید از جاذبه‌های گردشگری لذت ببرید و با خاطره خوش و به یادماندنی ایران را به مقصد کشورتان ترک کنید.»

او در بخش دیگری از سخنان خود به معرفی و تشریح وظایف کانون جهانگردی و اتومبیلرانی پرداخت و افزود: «توسعه بازار ایران و جذب گردشگران خارجی یکی از وظایفی است که سازمان میراث فرهنگی به کانون محول کرده است.»

افشاری با اشاره به اینکه کانون جهانگردی و اتومبیلرانی در نمایشگاه‌های کشورهای مختلف شرکت و پاویون ایران را برگزار می‌کند، گفت: «ایران و چین ارتباطات خوبی با یکدیگر دارند و هردو کشور از فرهنگ غنی برخوردار هستند. تاکنون گردشگرانی از ایران به چین و از چین به ایران آمده‌اند و تقریبا با فرهنگ یکدیگر آشنایی دارند.»

او تاکید کرد: «کانون جهانگردی و اتومبیلرانی مطالعات گسترده‌ای درباره کشور چین و گردشگران چینی انجام داده است و نسبت به بازار این کشور آشنایی دارد. بنابراین ما با برگزاری فم‌تورهای مختلف قصد جذب گردشگران خارجی بخصوص گردشگران فعال چینی به ایران را داریم تا از این طریق بازار ایران را توسعه و تعداد گردشگران را افزایش دهیم.»

مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی یادآور شد: «اردیبهشت ماه سال 97 با تعدادی از گردشگران و توراپراتورهای چینی جلسه‌ای در دفتر کانون برگزارکردیم و خوشبختانه به تفاهم‌نامه‌های درباره جذب گردشگر و توسعه بازارهای هردو کشور رسیدیم. در این جلسه این پرسش پیش آمد که چگونه بازار کشورمان را توسعه دهیم؟ اکثر دوستان چینی پاسخ دادند که لازمه افزایش گردشگر معرفی بیشتر ایران به جهان است.»

افشاری ایران را یکی از بی‌نظیرترین کشورهای دارای جاذبه‌های گردشگری در دنیا دانست و افزود: «دولت های چین و ایران با یکدیگر ارتباطات خوبی دارند و می‌توان این مساله را یکی از شانس‌های بزرگ این دو کشور جهت توسعه بازار و افزایش جذب گردشگر توصیف و ارزیابی کرد.»

در ادامه این نشست، عبادرضا اسلامی مدیر گردشگری و صنایع دستی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی نیز اظهار کرد: «امیدوارم با برگزاری چنین فم‌تورهایی تعداد گردشگران خارجی بخصوص گردشگران چینی به ایران افزایش پیدا کند.»

او با بیان اینکه ایرانی‌ها بهترین میزبان برای گردشگران بحساب می‌آیند، گفت: «اینکه گفته می‌شود ایران جای امنی برای گردشگران نیست حرف کاملا غیرمعقول و ناصحیحی است. از مدیران و مسئولان ارشد کشوری تا انجمن‌های صنفی دولتی و غیردولتی به فکر حفظ امنیت گردشگران هستند و تاکنون هم در امنیت کامل توراپراتورها توانسته‌اند از جای جای ایران دیدن کنند.»

اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود از توراپراتورهای چینی خواست تا فریب رسانه‌های خارجی مبنی بر اینکه در کشور ایران برای گردشگران امنیت وجود ندارد را نخورند.

در ادامه یکی از فعالان گردشگر ایرانی گفت: «از سال 2001 با بازار چین و فرهنگ چینی‌ها آشنایی دارم و از عادات و رسوم خاص آنان با خبر هستم. هرگاه که گردشگران چینی به ایران می‌آیند به هتلداران و تورلیدرها توصیه‌های اکیدی درباره نحوه برخورد می‌کنم.»

او افزود: «اگر می‌خواهیم بازار ایران از نظر گردشگری تقویت و توسعه دهیم ابتدا باید از سلایق آنان نیز با خبر باشیم. خوشبختانه کشور عزیزمان می‌تواند تورهای فرهنگی، موسیقی و حتی عشایر را برای گردشگران خارجی به اجرا بگذارد چراکه جاذبه‌های گردشگری ایران صرفا در جاذبه‌های کلاسیک خلاصه نمی‌شوند.»

در ادامه این فم‌تور یکی از توراپراتورهای چینی اظهار کرد: «از سال 2008 میلادی سفرهای زیادی به ایران داشتم و دارم و تعدادی از شهرهای ایران را بازدید کرده‌ام. از آن موقع تاکنون بیش از 11 سال می‌گذرد، اما تغییری در مهمان‌نوازی ایرانی‌ها رخ نداده است و همچنان مانند سابق با گردشگران گرم و صمیمی برخورد می‌کنند.»

او گفت: «ما تمام تجربیات خودمان را از ایران به چین برده‌ایم و از مناطق و جاذبه‌های گردشگری ایران به چینی‌ها گفته‌ایم و همیشه کشورتان را برای سفر به هموطنان خودمان توصیه می‌کنیم. اما یکسری مسائل باعث شده‌اند تا اکثریت چینی‌ها ایران را برای سفر انتخاب نکنند.»

این توراپراتور چینی در این باره توضیح داد: «متاسفانه اکثر چینی‌ها ایران را نمی‌شناسند چون تبلیغات خوبی از سوی شما در کشورمان صورت نگرفته است در این سال‌های متمادی که در چین زندگی می‌کنم تاکنون حتی یک تبلیغ درباره ایران هم ندیده‌ایم و همیشه حسرت این موضوع را می‌خورم.»

او تصریح کرد:« تعداد زیادی از خارجی‌ها و چینی‌ها با گذراندن دوره‌های زبان فارسی در ایران تورلیدر شده‌اند و این مساله باعث شده تا این افراد نتوانند فرهنگ و جاذبه‌های گردشگری کشورتان آن طوری که لازم است به گردشگران ارائه دهند چراکه چند کلمه و جمله فارسی حرف زدن دلیل بر تعریف انتقال درست از فرهنگ ایران نمی‌شود.»

او با تاکید بر اینکه همه کشورها جز ایران دارای قوانین توراپراتور هستند، گفت: «گرانی هتل‌ها در ایران یکی از دلایلی است که باعث شده گردشگران چینی انتخاب اولشان ایران نباشد گویا در کشورتان مافیای هتلداری حکم‌فرماست و اصلا مرجع مشخصی برای تعیین نرخ هتل‌ها وجود ندارد چراکه هر زمان با هتل‌ها درباره اقامت صحبت کردیم گفتند رقم مشخص نیست.»

این توراپراتور چینی ادامه داد: «ما تمام تلاش خودمان را برای انتقال تجربیات از ایران به کشورمان انجام می‌دهیم و علاقه زیادی به توسعه گردشگری و بازار ایران داریم، اما حقیقت این است که یک یا چند نفر قادر به معرفی کامل ایران به چینی‌ها نیستند.»

او افزود: «همانطور که گفتم سازمان میراث فرهنگی ایران باید به فکر تبلیغات در کشور پر جمعیتی مانند چین باشد شما می‌توانید مانند کشورهای «سنگاپور و سریلانکا» در کشورمان تبلیغات گسترده‌ای برای جذب گردشگر انجام دهید چراکه بعد از این تبلیغات روزانه بیش از 4 هواپیما از خاک چین به کشورهای سنگاپور و سریلانکا پرواز می‌کنند و تعدادی زیادی از گردشگران چینی به آنجا می‌روند.»

در ادامه این نشست، یکی دیگر از توراپراتورهای چینی تاکید کرد: «علاوه بر ضعف تبلیغات در چین متاسفانه هیچ اطلاعاتی از اینکه چه تعداد آثار در سازمان یونسکو از ایران به ثبت رسیده است وجود ندارد. سابقه و قدمت ایران دو برابر چین است در حالیکه کشور سنگاپور نصف جاذبه‌های گردشگری شما را ندارد و همه چیز آن مصنوعی و ساخته دست انسان‌هاست، اما با همکاری دولتمردان، افزایش فم تورها و حضور فعال گردشگران توانست تعداد زیادی از گردشگران چینی را به خود جذب کند.»

او گفت: «از سال 1990 میلادی از با جاذبه‌های ایران آشنا شدم و باید بگویم که ایرانی‌ها واقعا انسان‌های مهربان و مهمان‌نوازی هستند. تمام هم و غم ما این است که بازار ایران را از طریق جذب گردشگر چینی توسعه دهیم و چینی‌های زیادی را راهی کشورتان کنیم.»

این توراپراتور چین افزود: «وقتی می‌خواستم به ایران بیایم خیلی‌ها می‌گفتند به این کشور نرو چون امنیت ندارد برخی هم فکر می‌کردند که ایران کشوری عربی است. اما از زمانی که وارد این کشور شدم لحظه به لحظه در شبکه‌های اجتماعی از کشورتان و جاذبه‌های گردشگری عکس گذاشتم و جالب اینجاست که دوباره بسیاری از دوستانم پیام می‌گذاشتند که برایت اتفاقی نیفتاده؟ جایت امن است؟ و من به آنان می‌گفتم، می‌بینید که همه چیز عالی است.»

او اذعان کرد: «قدمت تاریخی ایران از چین بیشتر است و من امیدوارم روزی این کشور به قلب گردشگری دنیا تبدیل شود چراکه با چنین سابقه و پیشینه‌ای حیف خواهد بود که کشورتان به این جایگاه نرسد. من تازه متوجه شدم که چرم ایران حتی بهتر از ترکیه است؛ اما متاسفانه به دلیل ضعف تبلیغات نتوانسته‌اید توانمندی‌های خودتان را به دنیا بخصوص چین که مردمانش عاشق خرید کردن هستند معرفی کنید.»

به گزارش روابط عمومی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی جمهوری اسلامی ایران، در پایان این نشست فعالان گردشگری ایران، تشکل‌ها و انجمن‌های صنفی دولتی و غیردولتی با همتایان خودشان از چین بر توسعه بازار ایران و افزایش جذب گردشگر گفت‌وگو و تاکید کردند.

«فم‌تور» چین (تور آشناسازی) برای توراپراتورهای چینی به مدت 6 روز در ایران ادامه دارد و بعد از بازدید از جاذبه‌های گردشگری تهران قرار است در روزهای آینده از نقاط تاریخی و فرهنگی ایران دیدن کنند.

 

انتهای پیام/

کد خبر 1397112513

برچسب‌ها