حجت الاسلام و المسلمین مهدی شیخ، در گفتگو با خبرنگار میراث آریا، در حاشیه سی و یکمین نمایشگاه ملی صنایع دستی، (عیدانه)، برگزاری نمایشگاه ملی صنایع دستی را موجب افتخار و مباهات هر ایرانی عنوان کرد.
او در گفت وگو در حاشیه این نمایشگاه، از زیبایی های صنایع دستی ایرانی و لزوم همکاری های بیشتر دولت و مجلس به منظور رونق صنایع دستی سخن گفت.
آنچه در ادامه می آید، ماحصل گفت و گوی این نماینده مجلس در حاشیه بازدید از سی و یکمین نمایشگاه ملی صنایع دستی ایران است.
ارزیابی شما از سی و یکمین نمایشگاه ملی صنایع دستی چیست؟
الحمدالله نمایشگاه بسیار پر رونق است، انتظار نداشتم نمایشگاهی با این وسعت و تنوع و استقبال مردم را شاهد باشم.
برگزاری چنین نمایشگاه هایی در حوزه صنایع دستی موجب افتخار و مباهات هر ایرانی ست، از سوی دیگر تاسف آور این است که ما این ذخیره های الهی را داریم اما آنگونه که باید و شاید از آن بهره برداری نمی کنیم.
مزیت و محاسن صنایع دستی چیست؟
صنایع دستی در بخشهای مختلف مزیتهای بسیاری دارد، بزرگترین مزیت معرفی فرهنگ، هنر و تمدن ایرانی ست.
محصولات صنایع دستی ایران در مقابل صنایع دستی خارجی که در نمایشگاههای بین المللی دیده ام به هیچ وجه قابل مقایسه نیست، از لحاظ ظرافت و هنروری صنایع دستی ایران به مراتب درخشانتر از آنهاست.
مزیت بعدی صنایع دستی بحث صادرات و ارزآوری ست که پتانسیل بسیار بالایی دارد اما متاسفانه طی صحبتهایی که با بعضی از تولیدکنندگان در این نمایشگاه داشتم، اکثرا در رابطه با صادرات مشکل و گلایه داشتند، معتقد بودند که واسطه ها محصولاتشان را به بهایی نازل خریداری و بهایی گزاف خارج از کشور عرضه می کند.
مزیت دیگر صنایع دستی اشتغالزایی ست، با توجه به معضل بزرگ کشور در حوزه بیکاری این صنعت می تواند بخش وسیعی از نیروی انسانی را به خود مشغول کند.
صنایع دستی می تواند با معرفی جغرافیای مناطق مختلف کشور به جذب گردشگر کمک شایانی کند.
به نظر شما صنایع دستی امروز برای پیشرفت خود به چه چیز نیاز دارد؟
مهمترین نکته ای که امروز مورد نیاز است حمایت از هنرمندان و فعالان و تولیدکنندگان عرصه صنایع دستی است، تولید کننده این عرصه باید آرامش را در بدو ورود به این عرصه حس کند و گمان نکند که پایش در هواست، بلکه با اطمینان خاطر فعالیت کند.
ایجاد تسهیلات برای تاسیس کارگاه های تولید و عرضه صنایع دستی دیگر مساله مهمی است که باید حتما مورد توجه قرار بگیرد.
بازاریابی در سطوح بین المللی برای معرفی و عرضه این آثار، نکته مهم دیگری ست که می بایست به آن توجه داشت.
انتهای پیام/