به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان، عاطفه رشنویی امروز شنبه سوم فروردینماه 98 با تبریک فرارسیدن نوروز باستانی از گشایش موزه هفته از ابتدای نوروز خبر داد و افزود: موزه هفتتپه یک از قدیمیترین موزههای ایران محسوب میشود که در دهه 40 شمسی با هدف نمایش اشیاء تاریخی مکشوف از هفتتپه و چغازنبیل ساخته شد.
او ادامه داد: از آنجا که ساختمان این موزه قدیمی بود و مشکلاتی داشت، از چندماه پیش از نوروز تصمیم بر آن گرفتیم تا یک سری اقدامات مرمتی نظیر ترمیم کففرش، تعویض بدنههای آجری و رنگ دیوارها را در این بنا انجام دهیم.
مدیر پایگاه میراث جهانی هفتتپه و چغازنبیل افزود: همچنین تعویض بدنه ویترینها به منظور حفاظت مناسبتر از اشیاء تاریخی و امنیت آنها نیز از دیگر اقدامات مرمتیای بود که در موزه انجام شد.
وی با بیان اینکه در طراحی فضای داخلی موزه، طراحی ویترینها و تابلوهای معرفی تا حدی از موزه لوور فرانسه الهام گرفتیم اضافه کرد: بازدیدکننده با دیدن موزه و تصاویر قدیم و جدید آن با نحوه کشف هفتتپه و چغازنبیل آشنا خواهد شد و اطلاعات جدیدتری از آن کسب میکند.
رشنویی تعداد اشیاء تاریخی موجود در موزه هفتتپه را حدود 100 شیء عنوان کرد و گفت: درحال حاضر موزه با محتوای جدید و مناسب دسته بندیشدهای سعی در معرفی مناسب تاریخ عیلام و اشیاء مکشوف از هفتتپه و چغازنبیل دارد.
او با تأکید بر اینکه محتوای تصویری موزه کمک بسیاری به معرفی آن کرده است افزود: این موزه با محوطههای میراث جهانی چغازنبیل و هفتتپه ارتباط مستقیم دارد و به مثابه اتاق معرفی بزرگ و مناسبی از این محوطهها است چراکه موزه ماکتهای بزرگی از زیگورات چغازنبیل، مجموعه کاخ و آرامگاه و مجموعه سازههای آبی را در خود جای داده است.
مدیر پایگاه میراث جهانی هفتتپه و چغازنبیل خاطرنشان کرد: موزه هفتتپه پس از مرمت و بهسازی از 29 اسفندماه 97 گشایش یافت و از نخستین روز نوروز 98 با استقبال بسیار خوب گردشگران ورودی به شهرستانهای شوش و هفتتپه مواجه شده است.
وی در ادامه به برنامههای این پایگاه برای بازدیدگنندگان از محوطه میراث جهانی چغازنبیل اشاره کرد و گفت: برای نوروز 98 پنج دستگاه دوربین VR (واقعیت افزوده) از سوی پایگاه تهیه شده که این دوربینها در مکانهای تعبیه شده به صورت رایگان و با محدودیت زمانی در اختیار بازدیدکنندگان قرار میگیرد و آنها با نگاه کردن در این دوربینها یک سری انیمیشن مشاهده خواهند کرد که در این انیمیشن ها بازسازی احتمالی چغازنبیل انجام شده است و مردم میتوانند زیگورات را به شکل یک بنای سالم با همان پنج طبقه سالم و ارتفاع 52 متر در واقعیت ببینند و متوجه چگونگی رونق این بنا در گذشته شوند.
رشنویی در این خصوص افزود: امسال بصورت آزمایشی این طرح را راهاندازی کردیم که با استقبال بسیار خوبی هم مواجه شده و قصد داریم بواسطه استفاده آزمایشی از این طرح دریابیم در محوطه و در کدام نقاط به چه تعداد از این دوربین ها نیاز است تا براساس آن برای افزایش آنها در آینده برنامهریزی کنیم.
او با اشاره به یکی دیگر از اقدامات پایگاهبرای نوروز 98 یادآور شد: اپلیکیشن راهنمای گردشگری نیز برای بازدیدکنندگان در محل محوطه چغازنبیل راهاندازی شده است که این اپلیکیشن به صورت وایرلس به تلفن همراه بازدیدکننگان بلوتوث میشود و آنها میتوانند از اطلاعات گویایی که اپلیکیشن در اختیار آنها میگذارد استفاده کنند.
انتهای پیام/