به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان، کانن نظروف معاون دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی اکو
در جریان بازدید از پنجمین جشنواره بین المللی غذای اکو-جاده ابریشم اظهار کرد: 10 کشور عضو سازمان اكو به خاطر زیبایی های طبیعی خود و نیز تنوع میراث تاریخی و فرهنگی اشان معروف هستند. برای احیای جاده باستانی ابریشم به عنوان میراث تاریخی منطقه اکو، دبیرخانه اکو و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان از ظرفیت خود برای ایجاد این رویداد به عنوان یک تجربه موفق استفاده کرده است.
او ادامه داد: سازماندهی جشنواره سالانه غذای جاده ابریشم در زنجان نشانهای از اراده ما برای ایستادن در کنار جوامع محلی به جهت ارتقا قابلیتهای خود و کمک به شکوفایی جاذبه های گردشگری بالقوه و معرفی آنها به جامعه محلي و بین المللی است. ما بر این باوریم که این هدف باید توسط کشورهای عضو دیگر از طریق میزبانی نمایشگاه های گردشگری، برگزاري کارگاه های آموزشی و رویدادهای فرهنگی پیگیری شود.
معاون دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی اکو اظهار کرد: حوزه اکو دارای پتانسیل قابلتوجهی است. این حوزه از نظر میراث تاریخی و فرهنگی یکی از ثروتمندترین مناطق جهان است. علاوه بر این، حوزه اکو بین دو بازار مهم گردشگری و جهانی اروپا و چین قرار دارد و گردشگری نقش بسیار مهمی در رشد اقتصادی بسیاری از کشورها از زمان هزاره جدید داشته است. در طول شش دهه گذشته، گردشگری ، گسترش و تنوع زیستی را در سراسر جهان تجربه کردهاست.
این مسئول اظهار کرد: دبیرخانه اکو موظف به ترویج صنعت گردشگری در منطقه، از طريق توسعه استراتژیها و سیاستهای مناسب است. در این راستا، دبیرخانه اکو، پیش نویس پروژه های جدید در بخش گردشگری را تهیه کرده است. که دو تای آنها به عنوان \"استراتژی منطقهای اکو برای گردشگری پایدار و برنامه اقدام برای توریسم پایدار\" و \" شبكه اپراتورهاي تور \" در منطقه اکو را تهیه شده اند.ما معتقدیم که تمام کشورهای عضو سازمان اکو در این پروژه ها برای ترویج گردشگری در منطقه همکاری خواهند کرد.
تبدیل زنجان از گردشگری عبوری به گردشگری اقامتی اولویت استانی است
خدابخش مرادی نافچی در حاشیه برگزاری جشنواره غذای اکو اظهار کرد: امسال پنجمین سال برگزاری جشنواره غذای اکو است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان نیز با بیان اینکه برگزاری این جشنواره گامی در راستای نشاط اجتماعی است، تصریح کرد: جشنواره غذای اکو یادآور سنتهای کهن ایرانیان است.
او با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره غذا به گسترش فرهنگ بومی کشورها کمک میکند، افزود: تنوع در غذا یکی از مؤلفههای جذب گردشگر است و با توجه به تنوع غذایی که در کشور داریم در این زمینه ظرفیت خوبی وجود دارد.
مرادی نافچی همچنین به حضور سفرا و نمایندگان کشورهای مختلف در این جشنواره اشاره کرد و گفت: طبق بازدیدی که داشتیم، رضایتمندی مردم نیز مطلوب بوده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان با اشاره به اینکه از سیاستهای استانی است این که از گردشگری عبوری به سمت گردشگری اقامتی برویم، گفت: این امر موجب افزایش درآمد از محل گردشگری و همچنین حضور مهمانان داخلی و خارجی و فراهم ساختن زمینه توجه سرمایهگذاران گردشگری خواهد شد.
جشنواره اکو فرزند جشنواره آش است
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان زنجان گفت: جشنواره اکو فرزند جشنواره آش است.
یحیی رحمتی در این مراسم اظهار کرد: غذا از ابتداییترین نیازهای انسانی و همه موجودات زنده بوده و نقش اساسی آن انکار ناشدنی است.
این مسئول با بیان اینکه بیش از 20 کشور در پنجمین جشنواره بینالمللی غذای اکو شرکت کردهاند، ادامه داد: تکتک شرکتکنندگان در این جشنواره نمایندگان فرهنگی کشورهای مختلف هستند. هرچند که شرکتکنندگان در این جشنواره تفاوت زبانی و فرهنگی دارند، اما هیچگاه زبان و فرهنگ متفاوت نتوانسته بین ملتها فاصله بیندازد و در واقع برگزاری این جشنواره بهانهای برای گفتوگو بین ملل مختلف شده است.
او با اشاره به اینکه جشنواره اکو فرزند جشنواره آش است، افزود: این جشنواره در اوایل سال گذشته در قالب بیانیه نهایی نشست وزیران امور خارجه اکو در شهر دوشنبه تاجیکستان مورد تایید و شناسایی کشورهای عضو قرار گرفت.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان زنجان با بیان اینکه حضور 15 سفارتخانه در قالب سفرا و دیپلماتها در جشنواره غذای اکو یک رکورد قابل توجه برای این جشنواره بود، تصریح کرد: همچنین در این جشنواره 18 گروه آشپزی حضور داشتند که یک دستاورد برای جشنواره محسوب میشود.
رئیس شورای اسلامی استان زنجان نیز در این مراسم با اشاره به اینکه توجه به غذا در آیات و روایات اسلامی آورده شده است که نشان از توجه ویژه آموزههای دینی در بخش تغذیه و غذای سالم است، اظهار کرد: امروز توجه به سلامت غذا از پیشنیازهای داشتن جامعه سالم است.
سجاد خدایی با بیان اینکه جشنوارههای غذایی به عنوان دیپلماسی فرهنگی شناخته میشود، ادامه داد: احیای غذاهای سنتی، فرهنگی و آداب و رسوم و تحکیم ارتباطات ملتها، همه و همه از دستاوردهای برپایی این دست جشنوارهها است که بحث مودت و همدلی را رقم خواهد زد.
او تصریح کرد: اکو، جشنواره بسیار با کیفیتی بود و برندهای برای این جشنواره انتخاب نشده است؛ چراکه کیفیت غذاهای طبخ شده بالا بود.
در پنجمین جشنواره بین المللی غذای اکو – جاده ابریشم، بیش از 20 کشور در پنجمین جشنواره بینالمللی غذا شرکت کردهاند.
این آشپزها سفیران فرهنگی هستند که پیام صلح و دوستی را به کشورهایشان میرسانند. شرکتکنندگان آشپزی این جشنواره در 18 غرفه هنر دست مردمان کشورشان را به نمایش گذاشتهاند.
انتهای پیام/