بهگزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، مراسم گشایش این نمایشگاه مشارکتی با حضور امیر رضا شریف نیا مدیر مجموعه نیاوران، سید رحمت الله رئوف حنان مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد، بازرسی و پاسخگویی به شکایات، فاطمه مهاجرانی رئیس مرکز پرورش استعدادهای درخشان و جمعی دیگر از مسئولان برگزار شد.
سید رحمت الله رئوف حنان مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد، بازرسی و پاسخگویی به شکایات سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مراسم افتتاح این نمایشگاه ضمن قدردانی از این مجموعه و موزه ملی علوم و فناوری، بحث آموزش حفاظت از میراث فرهنگی به کودکان را از دغدغه های این سازمان عنوان کرد و گفت: «آموزش پیشینه فرهنگی و تاریخی کشور به جوانان آینده از اهم وظایف سازمان میراث فرهنگی است تا کودکان به عنوان حافظان آینده میراث فرهنگی با موضوع میراث فرهنگی و نقش آن در کشور آشنا شوند و نسبت به آن بی تفاوت نباشند. برگزاری این دوره ها باعث می شود این حرکت ادامه پیدا کند تا جایی که موضوع حفاظت از میراث فرهنگی به یک فرهنگ تبدیل شده و نهادینه شود.»
در ادامه این مراسم جلیل گلشن مشاور سابق رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و از پیشکسوتان حوزه باستان، کودکان را هدف مشترک موزه ها بیان کرد و گفت: «خاطره امروز همیشه در ذهن من خواهد ماند و آن حضور پدران و مادران علاقه مندی است که از این فرصت استفاده کردند و به آموزش فرزندانشان در حوزه میراث فرهنگی کمک کردند. زمانی می توانیم اهل ایران باشیم که گذشته خود را بشناسیم، به ارزش های آن پی ببریم و از آن ها برای آینده استفاده کنیم. برگزاری این دوره کمک می کند تا کودکان با ارزش های میراث فرهنگی و گذشته خود آشنا شوند.»
گلشن یکی از دلایل بروز آسیب در میراث ارزشمند کشور را عدم شناخت از میراث فرهنگی دانست و افزود: «تمام دستگاه ها می توانند از گذشته میراث فرهنگی و ارزش های آن استفاده کنند تا بتوانیم آینده بهتری برای کشورمان بسازیم. کودکان در همه دنیا آینده سازان مملکت هستند و امیدواریم در آینده از این ارزش ها حفاظت کنند. در پیام لازم است از مجموعه نیاوران و موزه ملی علوم و فناوری قدردانی کنیم که این فرصت را برای کودکان به وجود آوردند.»
در ادامه سمیرا ابراهیم پور مدیر پروژه آموزش خلاق باستان شناسی برای کودکان ضمن قدردانی از این مجموعه به ارائه گزارشی از این پروژه پرداخت و گفت: «هدف اصلی اجرای این طرح برای کودکان، اهمیت آموزش آن ها در سنین پایین است و این آموزش ها این امکان را به آن ها می دهد تا با فرهنگ خود آشنا شوند. حفاظت از میراث فرهنگی بسیار پر هزینه است، این آموزش ها از دوران کودکی می تواند این هزینه را کاهش دهد.»
صالح فرامرزی رئیس اداره نمایشگاه های سیار موزه ملی علوم و فناوری نیز ضمن ابراز خرسندی این همکاری مشترک با مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران در خصوص اهمیت برگزاری نمایشگاه های مشارکتی بین موزه ها گفت: «نمایشگاه های مشارکتی فعالیت رایجی است که دارای اهمیتی ویژه در عملکرد موزه ها است. مشارکت زمانی اتفاق می افتد که سازمان ها و مؤسسات تعهد به همکاری و کمک به منابع و تخصص برای دستیابی به یک هدف مشترک و بلندمدت را داشته باشند.»
فرامرزی به اشتراک گذاشتن منابع و تخصص، ایجاد نقاط قوت و توانمندی ها و همچنین رسیدن به مخاطبان جدید را از مهمترین دلایل برگزاری نمایشگاه های مشارکتی برشمرد و افزود: «هر یک از موزه ها با پتانسیل و منابع خاص خود می توانند با ایجاد یک بستر مناسب در حوزه های مختلف از پتانسیل های موجود یکدیگر بهره مند شوند و این اقدام راهکار مناسبی برای رفع چالش ها نیز محسوب می شود. همکاری مشترک بین موزه ها نقش تعیین کننده ای در دستیابی به اهداف مشترک دارد.»
نمایش مستند گزارشی باستان شناسی برای کودکان، اعطای گواهی آموزشی تحت عنوان «حافظ کوچک میراث فرهنگی» به کودکان شرکت کننده در چهارمین دوره آموزش خلاق باستان شناسی و همچنین رونمایی از پوستر پنجمین دوره از این آموزش ها از دیگر برنامه های مراسم افتتاحیه بود.
این نمایشگاه تا 24 اردیبهشت ماه از ساعت 10 تا 18 در محل تالار آبی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برپاست.
انتهای پیام/