بهگزارش میراثآریا، دکتر علیاصغر مونسان معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، عصر امروز دوشنبه 7 مرداد 98، در نشست مشترک شورای برنامهریزی و توسعه استان مازندران و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی این استان گفت: «نفت و گاز، معادن و گردشگری سه مزیت بزرگ کشور هستند. حوزه گردشگری با حداقل توجه سرمایهگذاری قابلیت ارتقا دارد تا با رقبای منطقهای برابری کنیم. در گردشگری موضوع تکنولوژی و تحریم نظیر نفت وجود ندارد و میتواند اقتصادی نوظهور برای کشور باشد. رئیسجمهوری نیز به این حوزه توجه ویژهای دارد و با عمده درخواستهای سازمان موافقت کرده است.»
او افزود: «در سال گذشته تعداد گردشگران خارجی ما از 4/7میلیون نفر به 7/8میلیون نفر رسید و در گردشگری داخلی نیز سفرهای بسیاری اتفاق میافتد و در سبد خانوار قرار گرفته است. در سال گذشته 11/7میلیارد دلار معادل 3 درصد سهم گردشگری از تولید ناخالص ملی کشور بوده و تلاش میکنیم تا این سهم را افزایش دهیم تا به رقبای همسایه نظیر ترکیه با سهم 4/7درصدی برسیم که برای این مهم به 21میلیارد دلار سرمایهگذاری جدید نیاز داریم.»
دکتر مونسان با بیان اینکه شاهد استقبال از سرمایهگذاری در حوزه گردشگری هستیم و سرمایهگذاران آینده خوبی را پیشبینی می کنند، گفت: «۱۸۰هزارمیلیارد تومان پروژه در کشور در حوزه گردشگری در حال اجراست. سال گذشته 220هزار شغل در حوزه گردشگری ایجاد شده است و یکی از دستگاههای پیشرو بودیم. اشتغال برای دولت و نظام بسیار مهم است و بخش گردشگری در اشتغالزایی موفق عمل کرده است.»
او ادامه داد: «این قابلیت وجود دارد که مازندران از مزایای گردشگری بیشتر استفاده کند. در این استان شش هتل پنجستاره در حال ساخت است که قبل از دولت یازدهم فقط یک هتل پنجستاره وجود داشت. در مجموع 54 هتل در سطوح مختلف کیفی در این استان در حال ساخت است که آینده خوبی را برای مازندران نوید میدهد. همه دستگاهها باید کمک کنند و خود را مرتبط بدانند که برای مازندران خدا موهبتهای بسیاری را قرار داده که میتوان از آنها بهینه استفاده کرد.»
معاون رئیسجمهوری با بیان اینکه 2هزار پروژه نیز در حوزه میراثفرهنگی در کشور در حال انجام است، خاطرنشان کرد: «کل کشور ظرفیت زیادی در این خصوص دارد و تامین بودجه آن بسیار سخت است.»
او افزود: «تفاهمنامهای با وزارت نیرو با دستور رئیسجمهوری منعقد شد تا اقدامات گردشگری در سدها و آببندها اجرایی شود و دستورالعمل آن تهیه شده و وزیر نیرو آن را بهزودی ابلاغ میکند.»
دکتر مونسان با بیان اینکه با ارتقای خانهمسافرها بهویژه در مازندران موافق نیستیم، در خصوص اقامتگاههای دولتی نیز گفت: «طبق قانون داشتن اقامتگاه برای بخش دولتی ممنوع است و خوشبختانه سازمان بازرسی نیز به این موضوع ورود پیدا کرده است. این اقامتگاهها با هتلها رقابت میکنند و موجب تضعیف هتلها میشوند. رئیسجمهوری نیز تاکید ویژهای در واگذاری این اماکن دارد.»
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور با اشاره به این که قصد داریم از باغ 33هکتاری رامسر صیانت کنیم، گفت: «این باغ باید برای نسلهای آینده بماند، آمادگی داریم تا براساس طرح مشخص و موجود، شهرداری رامسر فعالیت خود را شروع کند؛ اما ساختمان موجود باید تبدیل به فضای موزهای یا فرهنگسرا شود. فرودگاه رامسر نیز سالهاست دچار مشکلات است و اگر طول باند آن افزایش یابد موجب توسعه گردشگری خواهد شد.»
او خاطرنشان کرد: «در خصوص جنگل دالخانی نیز امسال زیرساختها تامین خواهد شد و در مورد قلعه تاریخی مارکوه دستور رسیدگی صادر خواهد شد تا مردم بهتر از این مواریث طبیعی و تاریخی استفاده کنند.»
بسیاری از پروژه ها ظرفیت داشتن پیوست گردشگری را دارد
احمد حسینزادگان، استاندار مازندران نیز در این نشست با بیان اینکه خیلی از پروژهها میتواند پیوست گردشگری داشته باشد، گفت: «مازندران میتواند در حوزههای مختلف گردشگری سرآمد کشور باشد.»
او با بیان اینکه با همکاری دستگاههای اجرایی، روستاهای بکر با بافت باارزش شناسایی شدهاند که ظرفیتهای ویژهای در بومگردی دارند، ادامه داد: «تلاش میکنیم تا با حفظ سنتها و توجه به ساختوسازها از سوی بنیاد مسکن، بافت روستاها را حفظ کنیم.»
حسینزادگان ادامه داد: «درخصوص ساماندهی و طرحهای گردشگری دریایی و ساخت اسکلههای گردشگری برنامهریزیهای گستردهای را شروع کردیم اما تاکنون استفاده مطلوبی از ظرفیت گردشگری دریایی نشده است، دائماً درگیر حواشی هستیم و این حواشی مانع توسعه شده است.»
به گفته او، در ساخت اسکلههای گردشگری براساس برنامهریزیهای صورتگرفته در تلاش هستیم تا استعلام و مجوز 17 دستگاه را کامل در اختیار سرمایهگذاران قرار دهیم تا سرمایه گذاران دچار بروکراسی اداری نشوند.
استاندار مازندران به پیگیری در خصوص کشتی گردشگری نیز اشاره کرد و اظهار داشت: «سرمایه گذار استانی آمادگی تامین و راهاندازی کشتی گردشگری را دارد و در نشست با معاوناول رئیسجمهوری در این خصوص قولهایی گرفتیم تا موانع دستگاههای اجرایی رفع شود.»
استاندار مازندران درباره گردشگری در میانکاله نیز گفت: «محیطزیست مشکل واگذاری دارد، اما طرحی داریم که امکان اجرای طرحهای گردشگری بدون آسیب رسیدن به محیط زیست وجود داشته باشد.»
او درخصوص میزبانی اجلاس رادیو و تلویزیون کشورهای عضو اکو در رامسر نیز گفت: «تلاش میکنیم تا با از استفاده از ظرفیت رسانههای اکو، گردشگری مازندران را با محوریت رامسر به کشورهای منطقه معرفی کنیم.»
استاندار مازندران به مجتمعهای دولتی گردشگری بهعنوان چالش توسعه گردشگری عنوان کرد و گفت: «در برنامه چهارم آمده است که این مجتمعها به بخش خصوصی واگذار شود اما شاهد مقاومت دستگاههای دولتی هستیم. اراضی مختلفی توسط این دستگاهها اشغال شده و نیازمند این است که در سطح ملی این موضوع پیگیری شود تا این ظرفیتهای گردشگری در اختیار بخش خصوصی قرار بگیرد. آزادسازی سواحل نیز در همین راستاست چون مردم نباید این احساس داشته باشند که به ساحل دسترسی ندارند.»
ظرفیتهای استان مازندران در ثبتهای جهانی
سیفالله فرزانه مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری مازندران نیز در این نشست با اشاره به اینکه کاوش جنت رودبار رامسر قدمت 3هزارساله رامسر را مشخص کرد، گفت: «نیازمند اعتبارات ملی هستیم تا از ظرفیتهای تاریخی و طبیعی استان بهرهمند شویم.»
فرزانه با اشاره به اینکه از 12 لکه ثبت جهانی شش لکه برای استان است و این ظرفیت بزرگی برای توسعه گردشگری استان است، تصریح کرد: «غار اسپه خورشید سوادکوه، باغ عباسآباد، باغ 33هکتاری رامسر ظرفیت ثبت جهانی را دارند.»
فرزانه ادامه داد: «عرصههای منابع طبیعی بدون در نظر گرفتن نظر سازمان به طرحهای گردشگری واگذار میشود که سازمان گردشگری باید پاسخگو باشد و انتظار داریم که نظر سازمان نیز اخذ شود.»
او با بیان اینکه صنایعدستی مظلوم واقع شده است، خاطرنشان کرد: «حتی چوبهای افتاده و قاچاق هم تحویل هنرمندان صنایعدستی نمیشود و امکان تولید ندارند، امیدوارم در این خصوص تدابیری اندیشیده شود.»
انتهای پیام/