سرمایه‌گذاری ۳۰۰هزارمیلیاردی تا ساخت یک موزه در هفته/ رشد ۳درصدی صادرات صنایع‌دستی

در دو سال فعالیت دولت دوازدهم در حوزه میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شاهد رشد در ایجاد اشتغال، صادرات و ورود گردشگران خارجی بودیم.

به گزارش میراث آریا به نقل از ایلنا، با تصویب تبدیل سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به وزارتخانه و معرفی علی اصغر مونسان به عنوان وزیر پیشنهادی ریاست جمهوری به مجلس شورای اسلامی، عملکرد سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری طی دو سال دولت دوازدهم این روزها به دقت مورد بررسی و واکاوی موافقان و مخالفان قرار می‌گیرد.

این سازمان طی دو سال نخست دولت دوازدهم در حوزه هتل‌داری شاهد افتتاح و بهره‌برداری از ۱۴۰۸ پروژه بود که از این تعداد ۲۴ هتل، ۴ و ۵ ستاره نیز افتتاح شدند.

درعین حال، مجموع ۲۳۷۱ پروژه گردشگری با حجم سرمایه‌گذاری ۱۸۰ هزار میلیارد تومان ۱۰۰۶ پروژه (۴۲ درصد) با حجم سرمایه‌گذاری ۱۲۰ هزار میلیارد تومان در دولت دوازدهم در دست ساخت است که از این تعداد ۳۷۴ باب هتل است. در میان هتل‌های موجود، ۱۵۲ هتل ۴ و ۵ ستاره و ۲۲۲ پروژه نیز سایر تأسیسات گردشگری را دربرمی‌گیرد.

همچنین طی این دو سال شاهد افتتاح ۱۲۵۲ واحد بوم‌گردی در کشور بودیم و در حال حاضر ۹۸۲ واحد بوم‌گردی با حجم سرمایه‌گذاری ۵۳۶ میلیارد تومان در سراسر کشور در دست ساخت است که ۲۳۴ واحد بیش از هدف‌گذاری انجام شده است.

در این میان شاهد، رشد ۴۱ درصدی درآمد ارزی دولت دوازدهم نسبت به مدت مشابه دولت یازدهم از ۳/۱۴ میلیارد دلار به ۵/۲۰ میلیارد دلار بودیم.

درحالی که تعداد گردشگران خروجی سال ۱۳۹۶، ۱۰۵۴۲۹۵۲ نفر بود، در سال ۱۳۹۷ تعداد گردشگران خروجی به ۷۲۴۲۶۶۷ نفر رسید که روند کاهشی معادل ۳۰/۳۱ درصد داشت، با این وجود در حوزه گردشگری ورودی در دولت دوازدهم (۲ ساله) شاهد رشد ۴۳ درصدی نسبت به مدت مشابه دولت یازدهم بودیم که از ۹۹۶۹۵۸۸ نفر به ۱۴۰۲۲۰۸۷ نفر رسید.

درعین حال این افزایش تعداد گردشگران ورودی در سال ۱۳۹۸ نیز ادامه یافت چنانکه به گفته علی اصغر مونسان (سرپرست وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی) با اقدامات وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و تبیین بازارهای جدید در این حوزه؛ این رشد حفظ و در سه ماهه اول سال ۹۸ نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۴۰ درصد افزایش ورود گردشگر به کشور را داشته‌ایم که بسیار برای آینده گردشگری کشور امیدوارکننده است.

صدور ۳۹۰۱ موافقت اصولی با حجم سرمایه‌گذاری بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان، ایجاد بیش از سی‌صد هزار شغل مستقیم طی دو سال دولت دوازدهم، توانمندسازی سالانه ۲۷۰۰۰ نفر از ذینفعان گردشگری، تهیه برنامه عملیاتی بازاریابی و تبلیغات برای ۶ بازار هدف گردشگری شامل، کشورهای آذربایجان، عراق، چین، روسیه، آلمان و ترکیه، الکترونیکی کردن ۳۲ فرایند مربوط به صدور، تمدید و نظارت بر فعالیت کسب‌وکارهای گردشگری با هدف تحقق حقوق شهروندی از دیگر فعالیت‌هایی که در حوزه گردشگری طی دو سال فعالیت دولت دوازدهم شاهد بودیم.

جلب مشارکت سازمان جهانی گردشگری و یونسکو برای اجرای ۶ پروژه ملی گردشگری در کشور از دیگر دستاوردهای دولت دوازدهم تاکنون است.

صنایع دستی

در حوزه صنایع دستی، مجموع کل صادرات رسمی (از مبادی گمرکات جمهوری اسلامی ایران) تا پایان خرداد ماه ۱۳۹۸ (بدون احتساب زیورآلات سنتی و تجارت چمدانی) ۶۱۳ میلیون دلار و مجموع صادرات چمدانی احصاء شده براساس اظهارنامه‌های صادرکنندگان تا ابتدای فروردین ماه ۱۳۹۸، ۱۴۲ میلیون دلار بود. درعین حال، مجموع صادرات صنایع‌دستی کشور در سال ۱۳۹۷، معادل ۳۸۲ میلیون دلار بود که با رشد ۳ درصدی نسبت به سال گذشته همراه است.

درواقع می‌توان گفت، برآورد تقریبی فروش داخلی صنایع‌دستی کشور معادل ۳۶۴۱۰ میلیارد ریال است.

ایران با ثبت ۸ شهر و ۲ روستا در حوزه صنایع‌دستی (کلپورگان، خراشاد، اصفهان، لالجین، تبریز، مریوان، سیرجان، مشهد، میبد و آباده) توانست در مقام نخست دنیا قرار گیرد و درعین حال  ۱۰ شهر و ۵ روستای ملی صنایع‌دستی در کشور ثبت شدند.

ایجاد اشتغال از محل صدور مجوزهای تولیدی برابر با ۱۲۹۰۹۹ نفر، اخذ ۸ نشانه جغرافیایی بین‌المللی برای ۸ رشته بومی صنایع‌دستی ایران از سازمان مالکیت فکری و معنوی WIPO و تصویب و ابلاغ قانون حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع‌دستی کشور نیز در کارنامه دولت دوازدهم در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و سناعی دستی به چشم می‌خورد.

میراث فرهنگی

در این دوسال همچنین شاهد اجرای بیش از ۴۰۰۰ پروژه عمرانی شامل در حوزه مرمت، احیاء و بهره‌برداری از آثار تاریخی و فرهنگی با اشتغال مستقیم بیش از ۲۵۰۰۰ نفر بودیم. ۹۶ موزه که نیمی از آن خصوصی است، افتتاح شد که به طور میانگین می‌توان گفت در هفته شاهد افتتاح یک موزه بودیم.

طی دو سال گذشته، ۵ اثر از ایران در فهرست میراث جهانی ثبت شد که آثاری ازجمله جنگل‌های هیرکانی، شهر تاریخی یزد، منظر باستان‌شناسی ساسانی (شامل سه شهر تاریخی فیروزآباد، سروستان و بیشابور و ۸ پهنه تاریخی)، کمانچه و چوگان را دربرمی‌گیرد.

ساماندهی، مستندسازی و مرمت ۲۳۵۳۳۴ قلم شیء موزه‌ای (آثار تاریخی و فرهنگی)، استرداد ۷۴ اثر نفیس موزه‌ای از خارج کشور از جمله آمریکا و ایتالیا، برگزاری ۵۱ نمایشگاه ملی و بین‌المللی به صورت مشترک با موزه لوور و موزه ملی در پاریس و تهران – اسپانیا – هلند – چین – کره – خراسان – تهران و اکثر مراکز استان‌ها از دیگر فعالیت‌های دولت دوازدهم در حوزه میراث‌فرهنگی است.

تمام این صحبت‌ها درحالی مطرح می‌شود که در چهارمین روز از هفته دولت نیز شاهد افتتاح و بهره‌بردازی از ۲۲۶ پروژه با حجم سرمایه گذاری ۲۲هزار و ۱۸۰میلیارد ریال بودیم که زمینه اشتغال‌زایی برای ۲۶۴۵ نفر را ایجاد کرد. بر این اساس، ۵هزار تخت به ظرفیت تخت‌های اقامتی کشور اضافه می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1398060536

برچسب‌ها