بهگزارش میراثآریا به نقل از روابطعمومی پایگاههای ثبت جهانی استان اصفهان، فریبا خطابخش با اعلام این خبر افزود: «تزیینات نقاشی پرده سازی عمارت عالیقاپو که در دهه 50 توسط هیأت مرمتی ایتالیاییها برای مرمت اضطراری از دیوارهای عالیقاپو به روش استراپو (جداسازی لایه رنگ) از بنا جدا شده بود، پس از بررسی و مشخص شدن جایگاه اصلی در مسیر راهپلههای شاهی در اتاق انتظار و در محل اولیه نصب شد.»
او اظهار داشت: «نقاشیهای استراپو شده از زمان جداسازی تاکنون در طبقه چهارم عالیقاپو در یکی از اتاقهای این عمارت تحت شرایط خاص نگهداری میشد.»
مدیر پایگاه جهانی میدان امام اصفهان افزود: «در مراحل مرمتی پارچه استراپو از روی نقاشی جداشده و پس از مشخص شدن طرح، پرده سازی و هماهنگی طرح با محلهای کمبود طرح در بنای عالی قاپو، تزیینات استراپو شده در جای اصلی خود قرار گرفت.»
او با اشاره به اینکه در حال حاضر جایگاه چهار عدد از این نقاشهای استراپو شده مشخصشده است، افزود: «پس از نصب نقاشیهای استراپو شده، عملیات موزونسازی و تثبیت در دستور کار قرار گرفت و اقدامات لازم مرمتی انجام شد.»
خطابخش افزود: «جداسازی تزیینات وابسته به معماری به سه روش استراپو (جداسازی لایه رنگ) استاکو (جداسازی با بستر گچی) و استاکو آماسلو (جداسازی دیوار) انجام میشود.»
راه پلههای شاهی در عمارت عالیقاپو بهمنظور عبور و مرور افراد درباری و اتاقهای انتظار برای رفتن به طبقات بالاتر عمارت و ملاقات با پادشاهان صفوی ساختهشده است. در برخی موارد فضای سالن پذیرایی واقع در طبقه سوم عمارت، گنجایش حضور تمامی ملاقاتکنندگان را نداشته لذا در طول مسیر از طبقه همکف تا سالن مذکور، فضاهایی در مسیر راهپلهها برای انتظار میهمانان تعبیهشده است.
کف راهپلهها با کاشیهای هفترنگ و دیوارها با شیوهای تزئین موسوم به پرده سازی منقوش شده است. در مسیر راهپله شاهی، سه ایستگاه انتظار تعبیهشده است.
عمارت عالیقاپو در ضلع غربی میدان نقشجهان و روبروی مسجد شیخ لطفالله واقعشده است. ارتفاع آن ۴۸ متر است و شش طبقه دارد که با راهپلههای مارپیچ میتوان از آن بازدید کرد.
انتهای پیام/