68میلیون نفرشب اقامت در خراسان رضوی ثبت شد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: «در شش ماه ابتدای امسال 68 میلیون و 547 هزار و 47 نفرشب اقامت در استان ثبت شده که به‌نسبت مدت مشابه سال قبل 5درصد افزایش داشته است.»

به‌گزارش میراث‌آریا به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی خراسان رضوی، ابوالفضل مکرمی فر در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی جهانگردی و هفته گردشگری برگزار شد، بابیان این مطلب افزود: «این میزان اقامت در مراکز اقامتی رسمی و غیررسمی استان ثبت‌شده است.بر این اساس میزان ماندگاری هر گردشگر خارجی 4.8 روز و گردشگر داخلی به‌صورت میانگین 2.9 روز بوده است.»

او بابیان این‌که ظرفیت نفر شب اقامت استان ۵۰۰ هزار نفر است، ادامه داد: «میزان ورود گردشگران خارجی در پنج ماهه ابتدای سال 642 هزار و 725 نفر بوده که تعداد 402 هزار و 867 نفر زائر و مسافر عراقی بوده‌اند.»

مدیرکل میراث‌فرهنگی خراسان رضوی گفت: «سال گذشته ۲۰ هزار گردشگر خارجی برای انجام عمل‌های جراحی و ۱۰۰ هزار گردشگر خارجی برای انجام عمل‌های سرپایی در استان حضور یافتند که با توجه به این‌که درآمد حاصل از هر گردشگر سلامت به‌طور متوسط پنج ‌تا هفت برابر یک گردشگر معمولی است درآمد ارزی قابل‌توجهی وارد استان شده است.»

برنامه‌های هفته گردشگری

او افزود: «نواختن زنگ گردشگری در مدارس و برگزاری تورهای گردشگری از برنامه‌هایی است که برای هفته گردشگری در استان خراسان رضوی پیش‌بینی‌شده است.»

مکرمی فر با اشاره به افتتاح هفت اقامتگاه بوم‌گردی و سه دفتر خدمات مسافرتی هم‌زمان با هفته گردشگری در خراسان رضوی ادامه داد: «تخفیف ۳۰ درصدی اقامت در هتل‌های استان خراسان رضوی به مناسبت این هفته در استان در دستور کار قرار دارد.»

او از افتتاح دو آموزشگاه گردشگری در این هفته خبر داد و گفت: «در شش ماه نخست امسال ۲۱۴ هزار ساعت آموزش برگزارشده است که بیش از هشت هزار نفر فعال گردشگری در این دوره‌ها آموزش‌دیده‌اند.»

مدیرکل میراث‌فرهنگی خراسان رضوی فر افزود: «افتتاح و برگزاری تورهای رایگان مشهد گردی، افتتاح پروژه‌های گردشگری، همایش تقدیر از برگزیدگان گردشگری استان، برگزاری کارگاه و دوه آموزشی رایگان با موضوع کارآفرینی، تخفیف تا 50 درصد در واحدهای اقامتی استان از دیگر برنامه‌های هفته گردشگری خراسان رضوی است.»

او ادامه داد: «دیدار با خانواده شهدا و ایثارگران دفاع مقدس، حضور بخش گردشگری استان در دهمین نمایشگاه وان ترکیه و اعزام موزه سیارصلح کودکان از مشهد به مناطق غربی کشور و ترکیه به‌عنوان سفیر صلح گردشگری استان، از برنامه‌های این هفته است.»

شناسایی 130 فرصت سرمایه‌گذاری

مکرمی فر بابیان این‌که در ۱۲۰ نقطه خراسان رضوی، ۱۳۰ فرصت سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری شناسایی‌شده است، افزود: «سرمایه‌گذاری در این فرصت‌ها می‌تواند برای ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر شغل ایجاد کند.»

او تأکید کرد: «با سرمایه‌گذاری در این فرصت‌ها می‌توانیم سفر و به دنبال آن ثروت را در سطح استان توزیع کنیم.»

مدیرکل میراث‌فرهنگی خراسان رضوی فر گفت: «این فرصتها، زمینه سرمایه‌گذاری 16هزار میلیارد ریال را فراهم می‌کند. سود سرمایه‌گذاری در این فرصت‌ها تضمین‌شده است، و در صورت تحقق سرمایه‌گذاری برای 19 هزار و 480 نفر شغل ایجاد خواهد شد.»

او یادآور شد: «هشت شهرستان استان با کمبود امکاناتی نظیر جاده مواجه‌اند که جذب گردشگر را کم می‌کند که 350 میلیارد ریال هزینه برای تأمین این زیرساخت‌ها لازم است.»

مکرمی فر بابیان این‌که در تلاشیم ماندگاری گردشگران را در سطح استان افزایش دهیم و ماندگاری نباید تنها معطوف به مشهد باشد، اظهار کرد: «باید بتوانیم ماندگاری گردشگران را از 2.9 روزبه بیش از یک هفته برسانیم و غیر از بخش زیارت جاذبه‌های تاریخی و تفریحی را نیز به گردشگران معرفی کنیم. ما کتابچه‌ای برای معرفی جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی هر شهرستان به‌عنوان راهنمای سفر تهیه‌کرده‌ایم که در سایت سازمان نیز بارگذاری شده است.»

او ادامه داد: «چندین جلسه در استان با بخش خصوصی درباره طرح ساب (سفرهای ارزان برنامه‌ریزی‌شده) برگزارشده است. هدف از این طرح جذب مسافران و زائران بیشتر به مشهد است. برگزاری تور و تخفیفت ویژه رستوران‌ها و هتل‌ها ازجمله برنامه‌های طرح ساب است. این طرح به سازمان ارائه‌شده و برنامه‌های آن در مرحله اجرایی اطلاع‌رسانی خواهد شد.»

مدیرکل میراث‌فرهنگی خراسان رضوی فر گفت: «هجدهم مهرماه امسال همایش معرفی فرصت‌های گردشگری استان در مشهد با حضور اداره‌کل میراث فرهنگی استان‌های سیستان و بلوچستان سمنان خراسان‌های جنوبی و شمالی برگزار خواهد شد. این فرصت‌ها در چارچوب اقتصاد گردشگری در این همایش رونمایی خواهد شد. مجموعه‌ای توسط بخش خصوصی برای صنایع‌دستی ایجادشده است که در تلاشیم برندهای سوغات گردشگری استان را در آن معرفی کنیم.»

اوگفت: «در حال حاضر 286 تأسیسات گردشگری با سرمایه‌گذاری 77 هزار میلیارد ریال بدون احتساب زمین در سطح استان وجود دارد که برای 10 هزار و 500 نفر شغل ایجاد می‌کند.»

مکرمی فر یادآور شد: «با فراهم کردن زیرساخت‌ها برای این افق از بحث آموزش نیروی انسانی متخصص و باتجربه در حوزه گردشگری نیز غافل نشده‌ایم. اقداماتی بنیادی در این زمینه در سازمان آغازشده است. از ابتدای امسال 214 هزار و 96 ساعت آموزش در قالب 25 دوره در تمام بخش‌های مربوط به حوزه گردشگری و 64 دوره کوتاه‌مدت گردشگری برگزارشده است.»

افزایش 8درصدی مسافران خارجی

یوسف بیدخوری سرپرست معاونت گردشگری خراسان رضوی نیز از افزایش هشت درصدی اشغال مراکز اقامتی توسط میهمانان خارجی خبر داد.

او افزود: «نرخ اشغال مهمانان خارجی در هتل آپارتمان‌ها از 29 درصد در سال گذشته به 40 درصد افزایش‌یافته و در مهمان‌پذیرها از 31 درصد به 39 درصد افزایش‌یافته است و درمجموع میزان افزایش مسافران خارجی 8درصد بوده است.»

بیدخوری افزود: «از ابتدای امسال 20 میلیون و 996 هزار و 285 نفر از طریق جاده‌ای، ریلی، هوایی و خودروهای شخصی وارد مشهد شده‌اند که به نشبت مدت مشابه سال قبل چهار درصد افزایش‌یافته است.»

او درباره ایمنی مراکز اقامتی استان اظهار کرد: «حدود 52 درصد واحدهای اقامتی کشور در مشهد قرار دارند که این واحدها با رعایت استانداردهای لازم مجوز فعالیت گرفته‌اند. البته برخی واحد غیرمجاز نیر فعال هستند که در زمره این ظرفیت اقامت محسوب نمی‌شوند.»

جامعه حرفه‌ای هتلداران استان جایگزین اتحادیه هتلداران

امیر سزاوار رئیس هیئت‌مدیره جامعه حرفه‌ای هتلداران خراسان رضوی نیز در این نشست از آغاز فعالیت تشکل هتلداران در استان خبر داد و گفت: «جامعه حرفه‌ای هتلداران خراسان رضوی جایگزین اتحادیه هتلداران استان شده است و دیگر اتحادیه وجاهت قانونی ندارد.»

او افزود: «جامعه حرفه‌ای هتل داران خراسان رضوی فعالیت خود را آغاز کرده و تمام وظایف و اختیاراتی که در اختیار اتحادیه بوده به جامعه حرفه‌ای واگذارشده است.»

سزاوار با اشاره به اینکه جامعه هتلداران استان بنا به مصوبه مجلس شروع به فعالیت کرد، تصریح کرد: «ما اتحادیه هتلداران نیز داشتیم که به طور قانونی نمی‌توانست فعالیت انجام دهد، بنابراین تصمیم گرفتیم فعالیت اتحادیه را متوقف و امور، وظایف و اختیاراتش را به جامعه هتلداران منتقل کنیم. اتحادیه غیرفعال و جمع‌آوری شد و دیگر اتحادیه هتلداران در استان نداریم. اعضای هیئت‌مدیره نیز اجازه شرکت در جلسات و حضور در مراکز رسمی را ندارند و جامعه تمام مسئولیت را به عهده گرفته است. شاید جامعه هتلداران در زمره اولین تشکل‌های گردشگری استان باشد.»

او افزود: «تأسیسات گردشگری صرفاً محدود به اقامت نیست و شامل جاده‌سازی تأسیسات ورزشی گردشگر سلامت و غیره است. نباید صرفاً در بخش اقامت سرمایه‌گذاری کرد. باید تأسیسات گردشگری را در سطح استان توسعه داد. مناطقی در استان هست که جاذبه‌های طبیعی و جاده خوبی دارد اما مراکز اقامتی خوبی در آنجا ساخته نشده است به همین دلیل گردشگران به آنجا مراجعه نمی‌کنند.»

انتهای پیام/

کد خبر 1398070328

برچسب‌ها