به گزارش خبرنگار میراثآریا، فتحعلی قشقاییفر، هنرمند نمدباف و عضو انجمن علمی فرش ایران که از سابقه 18 سال تدریس در رشته فرش و صنایعدستی، برخوردار است، در این نشست در تعریف نمد گفت: «نمد، مالش،کوبش، ورزیدن و فشردن الیاف پشمی، با کمک گرفتن از آب و صابون است. در گذشته کوبش نمد با استفاده از آرنج و پا انجام میشده و فرش نمدی یکی از محصولات مهم نمدمالی بوده است.»
او در بخشی دیگر از این نشست، نمد را به عنوان محصول فاخر درباری در دورههای مختلف تاریخی عنوان کرد و گفت: «در دورههای مختلف تاریخی نمدبافی کاربردهای بسیار زیادی داشته و در میان حکومت و اشراف بسیار مورد توجه بوده است.»
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: «نمدمالی در دورههای مختلف ایران از جمله تمدن لرستان، هخامنشیان، ساسانیان، صفویه، قاجار و معاصر مرسوم بوده است. مناطق مهم نمدمالی ایران شامل مازندران، ترکمن صحرا، خراسان، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری، سمیرم و شیراز است. عشایر مهمترین مصرفکننده نمد در ایران هستند که بهصورت تنپوش، کلاه، فرش، مسکن و غیره از نمد استفاده میکنند.»
قشقاییفر با اشاره به نوآوریهای کنونی در هنر نمدبافی تصریح کرد: «در نمد متناسب با نیاز و سلیقه امروز باید محصولات متنوع، طراحی و تولید شوند.»
انتهای پیام/