به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، اولین جلسه پیشرفته کارگاههای شیوههای آموزش نگارش و نوشتن خلاق به کودکان و نوجوانان با همکاری کمیته ملی موزههای ایران (ایکوم)، کانون توسعه فرهنگی کودکان و فرهنگستان زبان و ادب فارسی با حضور بیش از ۳۰ معلم و مربی کودک و نوجوان در مجموعه نیاوران برگزار شد.
سید احمد محیط طباطبایی، رئیس ایکوم ایران در خصوص اهمیت برگزاری این دورهها برای معلمان و مربیان کودک و نوجوان به جایگاه زبان فارسی دری به عنوان مهمترین میراث فرهنگی کشور اشاره کرد و گفت: «این کارگاهها تأکید بر نوع آموزش به کودکان و فراگیری خط و زبان فارسی به عنوان یکی از مهمترین مواریث فرهنگی کشور را مدنظر قرار میدهد. زبان فارسی دری بیش از هزار سال تداوم حیات پیدا کرده و در سرزمین ایران که دارای تنوع فرهنگی، زبان و گویش است مثل یک رابط اصلی پیونددهنده میان همه گروههای فرهنگی کشور عمل میکند. این دوره کارگاهی در واقع یک دوره انشاء و نگارش خلاق برای کسانی است که به شکل های مختلفی در آموزش و پرورش، انجمنها و نهادهای مختلف در سراسر کشور به عنوان سفیران آموزشی و مربیان کودک و نوجوان فعالیت میکنند.»
رئیس ایکوم ایران، موزهها را حافظ و انتقالدهنده زبان فارسی دانست و گفت: «نسبت این دوره آموزشی با موزه و بالاخص با کمیته ملی موزه های ایران (ایکوم) در این است که ایکوم به عنوان یک مؤسسه وابسته به موزهها، حافظ و نگهبان هویت فرهنگی مردم است. به عبارتی موزهها مکانی هستند که میراث فرهنگی را حفظ میکنند و حافظ زبان فارسی و انتقال دهنده آن در شکلهای مختلف هستند.»
او افزود: «میراث گذشته برای اینکه تداوم پیدا کند، باید معاصرسازی شود تا برای آینده قابل بهرهبرداری باشد. کارگاه شیوههای آموزش نوشتن خلاق علی اکبر زینالعابدین و کاری که کانون توسعه فرهنگی کودکان انجام میدهد، در رابطه با همین موضوع است. هر موزه ای باید بتواند برای ارتباط با کودکان، تفکر و اندیشه خود را نگارش و تدوین کرده و آن را به صورت مکتوب ارائه دهد. وظیفه اصلی و خروجی چنین دوره ای همین موضوع است و ما امیدواریم در آینده این دوره را ویژه موزهدارانی که در ارتباط با کودک کار میکنند، به طور جداگانه برگزار کنیم.»
او در پایان به رسالت اصلی کانون توسعه فرهنگی کودکان اشاره کرد و گفت: «کار اصلی این مؤسسه ایجاد کتابخانه در نقاط دورافتاده کشور است. از نظر ایکوم کتابخانهها خود نوعی موزه هستند که به حفظ اندیشه و فرهنگ کمک میکنند. دستور کار جدید ایکوم نیز این است که در هر روستا فضایی ایجاد کنیم که به معرفی فرهنگ و تاریخ این کارگاه همایش روز پنجشنبه اول اسفندماه از ساعت 8:30 صبح تا 6 عصر ادامه یافت. شرکتکنندگان به منظور آشنایی بیشتر با مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران از موزههای این مجموعه نیز بازدید داشتند.»
انتهای پیام/