به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی لرستان، سیدمصطفی سعیدی در ۹ سالگی نزد سیدمهدی صفریپور در همدان مداحی و ذاکری را فراگرفته بود، در 12 سالگی با مرشد کرم اصفهانی آشنا شده بود و نقل و سخنوری را از او آموخته بود، از 17 سالگی به طور جدی در قهوهخانه حاجعباس شاخهنبات، در بروجرد به نقل می پرداخت، سپس به ملایر رفت و در قهوهخانه مشهدی ولی زرگران کارش را ادامه داد. بعد به اراک رفته و در آنجا ازدواج کرد.
او پس از سربازی به خرم آباد رفت و ۹ سال در قهوهخانههای حاج علی فرهمند و حاج سید رحم خدا و مشهدی قربانی و قهوهخانه درشکهچیها، نقالی و منقبتخوانی و ذاکری کرد، بعد به شهر دورود عزیمت کرد و در قهوهخانه فرخ فال و دادامراد به نقالی پرداخت، سپس به بروجرد بازگشت و سیسال در قهوهخانه شکری غدیری و سید نورالدین پرچمدار به کار نقالی و مناقبخوانی ادامه داد.
در سال ۱۳۸۰ بهعنوان استاد برتر داستانگزاری ایران در جشنواره موسیقی آیینی مورد تجلیل ملی واقع شد و در برنامههای تلویزیونی و جشنوارهای بسیاری شرکت داشت.
مرشد سعیدی، کتاب ارزشمندی بنام «طومار نقالی» را در دو جلد به چاپ رساند که اینک نایاب است و حاصل تمام داشتههای ذهنیاش از نقلهای متفاوت است.
این شاهنامهخوان ارزشمند لرستانی در چند سال اخیر در ویژه برنامههای اداره کل میراثفرهنگی لرستان به اجرای شاهنامهخوانی و نقالی میپرداخت.
پیکر این فعال فرهنگی استان لرستان شنبه سوم اسفندماه در آرامستان دارالسلام بروجرد به خاک سپرده شد.
انتهای پیام/