بهگزارش میراثآریا بهنقل از ایلنا، ولی تیموری، یکشنبه 14 اردیبهشت 99 با اشاره به وضعیت نهایی حسابهای اقماری گردشگری گفت: «سال گذشته تمام صحبتها، شرح خدمات، مطالعات و آنچه در خصوص حسابهای اقماری نیاز بود با مرکز آمار به اتمام رسید.»
او افزود: «درواقع تمام آنچه در سالهای گذشته درباره آن صحبت کرده بودیم و از آن بهعنوان حسابهای اقماری یاد کرده بودیم، سال گذشته بالاخره به مرحله اجرا رسید و قرار بود از ابتدای فروردین ماه ۱۳۹۹ به صورت رسمی فاز اجرایی آن در حوزه گردشگری آغاز شود.»
معاون گردشگری کشور ادامه داد: «با توجه به شیوع ویروس کرونا و لغو سفرها از آنجا که هیچ سفری در ماههای اول سال وجود ندارد، قطعاً با اجرایی کردن حسابهای اقماری، دادهها ازجمله سرشماریها، نظرسنجیها و... درست درنخواهند آمد و مرکز آمار نیز قطعاً چیزی در دست ندارد تا در فرمولهای موردنظر حسابهای اقماری وارد و نتیجه را اعلام کند. از این رو، درصدد آن شدیم تا اجرایی کردن حسابهای اقماری را تا تیرماه و آغاز مجدد سفرها به تعویق بیندازیم.»
او خاطرنشان کرد: «هرچند در حال حاضر یک فصل را برای آغاز فاز اجرایی حسابهای اقماری از دست دادهایم اما آغاز سال اجرایی حسابهای اقماری را تیرماه قرار میدهیم و بازه زمانی تغییر کرده است و هر سال از این تاریخ تا پایان تاریخ تیرماه سال آینده محاسبه میکنیم.»
تیموری درخصوص برنامه ملی گردشگری نیز گفت: «هماهنگیهای لازم درباره برنامه ملی گردشگری بین ایران، سازمان جهانی گردشگری و یونسکو اتفاق افتاد و چند ارزیاب به ایران آمدند و مصاحبهها و سؤالات خود را با بخشهای مختلف گردشگری اعم از فعالان بخش خصوصی، دانشگاه، دولت و ... مطرح کرد. حتی در مدتی که درگیر ویروس کرونا هستیم، همچنان سؤالات مطرح و پاسخها ارسال میشود.»
او ادامه داد: «با وجود آنکه کار درحال انجام است اما نیاز بود تا ارزیابان برای بررسی بهتر و بیشتر بتوانند ۹ ماه در ایران مستقر شوند تا تمام جوانب گردشگری را از نزدیک بسنجند. با توجه به وضعیت موجود و شیوع ویروس کرونا، استقرار آنها امکانپذیر نیست و در حال حاضر در فضای مجازی کارها را پیش میبریم. تا زمانی که وضعیت عادی نشود، قطعاً امکان استقرار ارزیابان نیز وجود نخواهد داشت.»
معاون گردشگری کشور در پاسخ به این سؤال که اگر بتوانیم تیرماه را بهعنوان نخستین زمان عادی شدن وضعیت ویروس کرونا در نظر بگیریم و با در نظر گرفتن زمان ۹ ماههای که ارزیابان برای بررسی در نظر گرفتهاند، آیا میتوان گفت تا پایان سال ۹۹ برنامه ملی گردشگری ایران بالاخره تدوین خواهد شد، گفت: «بله دقیقاً همینطور است. ضمن آنکه وقفه به وجود آمده در دست هیچکس نبود.»
او تصریح کرد: «در حال حاضر در خصوص ساختار، پروژههای پیشران، مدیریت شوراها و ... کلیات حوزه گردشگری صحبت به میان آمده است.»
انتهای پیام/