خوانسار جاذبههای گردشگری فراوانی دارد، بهگونهای که با هر بار سفر، خاطرهای سبز از این شهرستان در اذهان هر گردشگری باقی میماند.
ساختار شهرسازی این شهرستان منحصربهفرد بهگونهای است که آن را بهصورت باغ شهری زیبا در دره خوانسار و محصور در میان کوههای سلسله جبال زاگرس قرار داده است.
گام نهادن در این شهر را میتوان از کوچهباغهای آن آغاز کرد. این کوچهباغهای زیبا درحالیکه بیش از 400 چشمه جوشان در آنها خودنمایی میکند، زیبایی وصفناپذیری را برای گردشگران به ارمغان میآورد.
خوانسار یا خونسار را بهواسطه وجود بیش از 400 چشمه به معنی چشمهسار میخوانند. این شهرستان در فاصله 170 کیلومتری شمال غرب اصفهان و 380 کیلومتر جنوب غرب تهران واقع شده است.
پیشینه تاریخی این شهرستان بهواسطه وجود باقیماندههای یک آتشکده در کوههای شمال غربی آن به دوران پیش از اسلام بازمیگردد. با این وصف بخش قابل توصیفی از عظمت و شکوه این شهرستان به دوران اسلامی و بهویژه به عصر صفوی بازمیگردد، هنگامیکه اصفهان بهعنوان تخت گاه سلاطین صفوی انتخاب شد، خوانسار نیز به دلیل نزدیکی به اصفهان دارای رونق و شکوه فراوانی شد.
ازجمله جاذبههای گردشگری این شهرستان وجود اقامتگاههای بومگردی است که با بهرهگیری از خانههای تاریخی باقیمانده در این باغ شهر ضمن خدماترسانی به گردشگران به حیات خود ادامه میدهند.
یکی از این خانههای تاریخی، «خانه دیرا» است که شهر زرآغوش (یکی از 400 شهر) از قسمت بالادست و ضلع غربی بنا عبور میکند. این مجموعه تاریخی متعلق به اواخر دوران قاجار و اوایل دوران پهلوی است.
این مجموعه در سال 1398 بهعنوان اولین اقامتگاه بومگردی شهر با بهرهگیری از خانههای تاریخی شهر بهرهبرداری شد.
در حال حاضر 5 اقامتگاه بومگردی در این باغ شهر زیبا و تاریخی به بهرهبرداری رسیده و در کنار سایر تأسیسات گردشگری میزبان گردشگرانی است که برای دیدار از تاریخ و عظمت خلقتهای خداوند در طبیعت به این شهر سفر میکنند.
گزارش از محمدحسن ریاضت، کارشناس ارشد مرمت ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اصفهان
انتهای پیام/