آبشار زردلیمه، نگین آبشارهای چهارمحال و بختیاری

اگر به‌دنبال حال خوب در طبیعت و مکان بکر و زیبا هستید یک سفر طبیعت‌گردی به آبشار زرد لیمه می‌تواند برای شما به‌یاد ماندنی و خاطره‌انگیز باشد.

طبیعت‌گردان همواره در جست‌وجوی مکان جدید هستند که بتوانند تجربه‌ای تازه را در آن‌جا کسب کننداستان چهارمحال و بختیاری، طبیعتی بکر و ناشناخته دارد و مکان مناسبی برای گردشگران داخلی و خارجی است.

زیبایی‌های آبشار زردلیمه

آبشار زرد لیمه یکی از جاذبه‌های طبیعی خیره کننده در میان صخره‌ها و کوه‌های بلند زاگرس و در انتهای یک دره بسیار سرسبز و باصفاو در امتداد رودخانه بازفت واقع شده است.

ارتفاع این آبشار حدود۴۰ متر و عرض تاج آن حدود ۶۵ متر است که آن را به‌عنوان یکی از عریض‌ترین آبشارهای کشور معروف کرده است.این آبشار یکی از سرچشمه‌های کارون به‌حساب می‌آید.

هر چیزی که از یک مقصد طبیعت‌گردی انتظار دارید رامی‌توانید در این منطقه پیدا کنید.

کوهستان‌های مرتفع، رودخانه‌ای زیبا، جنگل، مراتع سرسبز

معروف‌ترین نوع پوشش گیاهی در کوهپایه‌های زاگرس، جنگل‌های پراکنده بلوط آن هستند.

این جنگل‌ها به‌عنوان دومین منابع طبیعی جنگلی ایران پس از جنگل‌های شمال کشور، ارزش بسیار زیادی دارند و به‌عنوان ریه‌های تنفسی زاگرس شناخته می‌شوند.

گستردگی این جنگل‌ها در مجاورت آبشار زرد لیمه، منطقه‌ای بسیار جذاب از منظر طبیعت‌گردی ایجاد کرده است.درختان بادام وحشی و صنوبر هم نوع دیگر پوشش گیاهی گسترده این ناحیه هستند.

در مراتع زرد لیمه، انواع و اقسام گیاهان ارزشمند مرتعی کشور را می‌توان مشاهده کرد.

گون گونه اصلی مرتعی این ناحیه است که در مجاورت مزارع دیم گندم و جو محلی‌ها و رودخانه خروشان بازفت خود نمایی می‌کند.

سختی‌های آبشار زرد لیمه

به‌رغم تمامی زیبایی‌های این منطقه و طبیعت بکر و منحصر به فردش، برای رسیدن به آن باید مسیری سخت مملو از کوه‌ها، سنگ‌ها، دامنه‌های شیب‌دار و درختان بلوط زیبا راه ‌رفتن سخت و صعود از کوه صعود را تجربه کنید.

زرد لیمه یکی از مناطق سخت‌گذر کشور است و شاید به همین خاطر است که تا به حال به‌صورت بکر و دست‌نخورده باقی‌مانده است.

از اصلی‌ترین الزامات سفر این است که تنها قصد رفتن به آبشار زرد لیمه را نکنید و کسی را همراه خود داشته باشید.

فرد همراهی که انتخاب می‌کنید باید از آمادگی جسمانی بالایی برای پیاده‌روی و بالا رفتن از کوه برخوردار باشد.همراه داشتن آب از دیگر نیازهای این سفر به‌شمار می‌رود.

مسیر دسترسی به آبشار زرد لیمه

برای دسترسی به این آبشار زیبا ابتدا باید راهی مرکز استان چهار محال و بختیاری، شهرکرد شوید.از این شهر به سمت اردل حرکت کنید، در مسیر اردل، پس از عبور از شهر کاج و روستاهای کریم‌آباد و رستم‌آباد باید راه منطقه دیناران را در پیش بگیرید.

آخرین روستایی که به آن خواهید رسید، «لُشتَر» است، از اینجا به بعد راه خاکی می‌شود، پس از پنج کیلومتر جاده خاکی به یک سه‌راهی خواهید رسید که باید مسیر وسط را انتخاب کنید.

این مسیر شما را به ساختمان متروکه تعاونی امورعشایر که ابتدای مسیر پیاده‌روی است، می‌رساند.

از هنگامی که پیاده‌روی خود را شروع کنید(ساختمان تعاونی)، حدود هفت تا هشت ساعت در راه خواهید بود، بنابراین، باید یک شب را هم در دل طبیعت سپری کنید.مسیر دسترسی به این آبشار بسیار طولانی است و در برخی نقاط آن از پاکوب هم خبری نیست.برای رسیدن به زرد لیمه باید از عرض رودخانه بازفت با استفاده از زیپ‌لاین (جره)عبور کنید.

بنابراین به‌صورت گروهی، با تجهیزات مناسب طبیعت‌گردی و با راهنمای محلی و آشنا به مسیر به این منطقه سفر کنید.

البته در این مسیر سخت ارزشش را دارد، تماشای یکی از عریض‌ترین آبشارهای کشور، در کنار جنگل‌های بلوط گسترده و صخره‌های مرتفع زاگرس، خستگی این راه را از تنتان بیرون خواهد کرد.

متأسفانه تمام افرادی که علاقه‌مند به مشاهده این آبشار بسیار زیبا هستند امکان عزیمت به آن را به‌دلیل مسیر سخت نخواهند داشت.آبشار زرد لیمه یکی از مناطق بکر و دست‌نخورده چهارمحال و بختیاری است. سفر به این منطقه را به‌صورت گروهی و با یک راهنمای محلی انجام دهید.

به‌همراه داشتن GPS، آب به مقدار کافی، مواد خوراکی و تجهیزات مناسب طبیعت‌گردی وکوه‌نوردی، چادر مسافرتی از دیگر ملزومات سفر به این منطقه است.

در اوایل فصل بهار با رویش گل‌های وحشی و مجدد سبز شدن درختان این منطقه، آبشار زرد لیمه به اوج زیبایی خود می‌رسد.

 

* گزارش از هادی قاسمی نافچی، مدیر روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری

انتهای پیام/

کد خبر 139905115

برچسب‌ها