حلوای کاسه یکی از حلواهای سنتی در شهر شیراز است که از 120 تا150 سال گذشته در تمام جشنها و مراسم مذهبی مورد استفاده قرار می گیرد.
حالا چرا این حلوا به این نام یعنی کاسه نامیده می شود ؟ بعد از درست شدن این حلوا مقدار کمی از آن را برمی داشتند و به قطر چند میلیمتر به اطراف و کف یک کاسه چینی کوچک میکشیدند و حلوا شکل کاسه را به خودش میگرفته و سپس برای هر نفر یک کاسه از این حلوا سر سفره قرار میدادند.
پرونده «مهارت تهیه حلوا کاسه در شهر شیراز و عملکرد فرهنگی آن» به شماره ۲۱۶۲، در تاریخ 17 شهریورماه 1399 در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/