🔸دبیرستان زینبیه در اثر بمباران به کلی ویران شده بود قسمتی از طبقه دوم که راکد به آن اصابت کرده است، به طبقه اول ریخت، داخل کلاسها با شعارها و تبریکهای دهه فجر با کاغذهای رنگی و پرچمهای کاغذی تزیین شده بود، تزیینات دهه فجر که دانشآموزان انجام داده بودند، از میان گرد و خاک با خون دانشآموزان خود را نشان میداد.
🔸در جای جای حیاط مدرسه، پیکرهای دانشآموزان پخش است، دانشآموزانی که چند ساعتی بود، کانون گرم خانواده را ترک کرده بودند تا ظهر هنگام بر سر سفره ناهار و به آغوش مهربان مادر بازگردند؛ کیفهای پاره پارهای به چشم میخورد که از داخل آنها لقمههای پیچیده نان و پنیر، سیب، کامواهای نیمه بافته و کتابها بیرون ریخته است.
🔸دبیرستان زینبیه میانه بیش از ۷۰۰ دانشآموز داشت، در این دبیرستان رشته انسانی در شاخههای اقتصاد و فرهنگ و ادب تدریس میشد، مدرسه از هر لحاظ به ویژه به عنوان پایگاه تدارکاتی جبهه ممتاز بود.
🔸آن موقع مصادف با جنگ تحمیلی بود، معلمها و مدیر مدرسه فعال بودند، با جان و دل برای جبهه کار میکردند و همین امر باعث شده بود تا دانشآموزان هم برای انجام این کارها اشتیاق پیدا کنند.
🔸وقتی خبر اجرای عملیات را میشنیدند بچههای مدرسه آماده اهدای خون میشدند، در یکی از کلاسهای مدرسه زینبیه چند تخت میگذاشتند، با هماهنگی مدیر مدرسه و معاونین، تیم پزشکی به مدرسه میآمد، آنها اعلام کرده بودند، «فقط آنهایی که وزن بالای ۵۰ کیلو دارند میتوانند به رزمندهها خون اهدا کنند».
🔸در طول ۶ سال جنگ تحمیلی، حتی یکبار هم هواپیماهای عراقی در آسمان میانه دیده نشد، اما در روز ۱۲ بهمن ماه در حیاط مدرسه خلبان هواپیما را به راحتی میتوانستیم، ببینم؛ آنها از طریق منافقان فهمیده بودند که میانه هیچ سیستم نظامی دفاعی وجود ندارد، در واقع می دانستند که مدرسه زینبیه یک پایگاه تدارکاتی جبهه است.
همزمان با چهلمین سالگرد دفاع مقدس، در جلسه شورای ملی ثبت آثار تاریخی، فرهنگی غیرمنقول، ویژه ثبت یادمانهای دفاع مقدس، محل شهادت شهدای مدارس زینبیه و ثارالله میانه به شماره ۲۲۳ مورخ ۱۳۹۹/۶/۳۱ به ثبت رسیده است.
گزارش ویدیویی از محمد زینالی
تصویربردار از سالار مددی
انتهای پیام/