بهگزارش خبرنگار میراث آریا، مهندس سید عزتالله ضرغامی امروز شنبه اول آبان ۱۴۰۰ در آیین افتتاح موزه خودروهای تاریخی ایران که به همت بنیاد مستضعفان در جاده مخصوص تهران - کرج راهاندازی شده است، با اشاره به اینکه برگزاری موزه خودروهای تاریخی اقدامی جالب، عالمانه و هنرمندانه است، اضافه کرد: «در کنار تمام اقدامات خوبی که بنیاد انجام داده، برگزاری این نمایشگاه هم کار بسیار خوب و فرهنگی است.»
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به خودروهای دارای پلاک تاریخی گفت: «برای خودروهای مردم که متقاضی دریافت پلاک تاریخی هستند سازوکاری تعریف میکنیم که درخواستشان اجابت شود.»
او ادامه داد: «من تاسف میخورم که وقتی میخواهیم به حل مشکلات مردم فکر کنیم، در کنار حفظ همه ارزشها، میراثفرهنگی، تقویت و صیانت از آنها عدهای به دوقطبیسازی عادت کردهاند و فکر میکنند منافع مردم در تعارض با میراثفرهنگی است. انشاءالله من این موضوع را حل خواهم کرد. یکی از جاهایی که باید زیر میز زد و یک سری از تفکرات را عوض کرد و با تمام قوت میراثفرهنگی را حفظ کرد و در عین حال مردم هم جایگاهشان حفظ شود همینجاست. برخیها که دایه دلسوزتر از مادر هستند ممکن است جیغ بنفش بکشند اما مهم نیست. مهم این است که ببینیم این کارها چقدر به نفع مردم است.»
مهندس ضرغامی تصریح کرد: «وقتی ما کاخ شاهان را نشان میدهیم، بخشی از این آثار، معماری ایرانیان است و نشان دهنده تمدن ماست و باید به خوبی نشان داده شود. اما در عین حال میتوان همزمان زندگی غیرمردمی شاهان را با صراحت نقد کرد. امروز جنگ روایتهاست.»
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افزود: «در همین موزه خودروهای تاریخی، این خودروها متعلق به مردم در آن دوران نبود، بلکه در اختیار خاندان سلطنت بود. از پول ملت خریداری میشد و امتیازهای بزرگی از ایران در ازای این خودروها گرفته میشد.»
مهندس ضرغامی ادامه داد: «امروز بنیاد مستضعفان موزهای را راهاندازی کرده است که ارزشمند است. این خودروها به لحاظ تاریخ صنعت اهمیت دارد. طراحی سالن و موزه نیز بسیار خوب انجام شده و ورودی خوبی نیز دارد، بیتردید با توجه به اقدامات خوبی که در این نمایشگاه انجام شده است، این موزه مورد توجه گردشگران خارجی که به تهران سفر خواهند کرد قرار میگیرد.»
او در پایان صحبتهای خود خاطرنشان کرد: «من از مهندس فتاح درخواست دارم که این گونه کارها ادامه داشته باشد. راهبرد وزارت میراثفرهنگی، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، دولتی و عمومی برای حفظ، مرمت و حتی مدیریت موزهها و ابنیه تاریخی است.»
در حاشیه افتتاح این موزه وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و رئیس بنیاد مستضعفان به همراه تعدادی از مدیران دو دستگاه از بخشهای مختلف این موزه بازدید کردند.
انتهای پیام/