جشنواره‌های غذا، فرصتی برای آشنایی گردشگران با غذاهای بومی آذربایجان شرقی است

معاون گردشگری آذربایجان شرقی برگزاری جشنواره‌های غذا را فرصتی ارزشمند برای احیا و آشنایی گردشگران با غذاهای بومی عنوان کرد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان شرقی، علیرضا بایرام زاده روز جمعه 21 آبان‌ماه 1400 در اختتامیه جشنواره غذاهای سنتی شهرستان اهر، گفت: «فرهنگ موضوعی همگانی بوده و تنها مختص یک دستگاه نیست و همه ارگان‌ها، ادارات و مردم در قبال فرهنگ مسئولیت دارند تا با کمک هم فرهنگ عالی خود را متعالی ساخته و به داشته‌های خود بیشتر بها دهیم.»

معاون گردشگری آذربایجان شرقی ادامه داد: «با شیوع بیماری منحوس کرونا در سراسر جهان و کشور آسیب‌های زیادی به حوزه‌های مختلف صنعتی وارد شد، متأسفانه بیشترین آسیب متوجه صنعت گردشگری شد که در این جریان استان آذربایجان شرقی نیز مستثنی نبوده و متحمل آسیب فراوانی در حوزه گردشگری است.» 

بایرام زاده افزود: «در آذربایجان شرقی ۱۰ کمیته تشکیل شدند که از میان آن‌ها یک کمیته به گردشگری خوراک یا غذا اختصاص یافت تا در این راستا غذاهای سنتی مختلف در سطح استان شناسایی شود، به دنبال این اقدام ۶۰ جشنواره برای سال ۱۴۰۰پیش‌بینی شد که اکثر جشنواره‌ها در حوزه غذا و خوراک تا پایان سال برگزار می‌شود.»

او حفظ و احیای غذاهای سنتی هر شهرستان را از مولفه‌های مهم هویت تاریخی آن شهرستان برشمرد و گفت: «برای زنده نگه‌داشتن این هویت ارزشمند برنامه‌ریزی‌شده تا بتوانیم با معرفی این غذاها علاوه بر حفظ هویت، در برندسازی و ایجاد اشتغال بیشتر خصوصاً در واحدهای پذیرایی و تأسیسات گردشگری تمام داشته‌های خود را به منصه ظهور برسانیم.»

معاون گردشگری آذربایجان شرقی افزود: «در جشنواره غذاهای سنتی اهر که طی روزهای اخیر در کنار پانزدهمین دوره جشنواره سراسری تئاتر کوتاه ارسباران و نمایشگاه صنایع‌دستی برای معرفی پتانسیل‌های گردشگری و غذایی این شهرستان برگزار شد، معرفی ۷ غذای سنتی این شهرستان انجام شد.»

بایرام زاده گفت: «این اداره‌کل با برگزاری جشنواره غذاهای محلی و سنتی قصد دارد با معرفی تعدادی از غذاهای سنتی فرصت آشنایی بیشتر با غذاهای بومی را برای گردشگران فراهم کند.»

انتهای پیام/

کد خبر 1400082242236

برچسب‌ها