بهگزارش میراث آریا بهنقل از ستاد خبری نمایشگاه گردشگری و صنایعدستی تهران، سعید ضروری فعال حوزه گردشگری دسترسپذیر در این نشست با اشاره به محدودیتهایی که افراد دارای معلولیت برای حضور در جامعه و استفاده از خدمات دارند گفت: «لازم است فضاهای مختلف برای ایندسته از افراد مناسبسازی شود. علاوهبر مکانهای عمومی، افراد دارای معلولیت در استفاده از مقاصد گردشگری هم با موانع متعددی مواجه میشوند. این چالشها عبارتاند از نامناسب بودن حملونقل درونشهری و برونشهری، نامناسب بودن هتلها و اقامتگاههای بومگردی، نامناسب بودن مراکز خرید و تفریحی و موزهها و رستورانها. این موارد در کنار موانع فرهنگی و اجتماعی دست در دست هم میدهند تا این قشر همواره در ابعاد مختلف زندگیاش دچار محرومیت باشد.»
او ادامه داد: «مناسبسازی به معنای در دسترس قرار دادن هر نوع امکانات و فضایی است که افراد دارای معلولیت در زندگی به آن نیاز پیدا میکنند. در مناسبسازی افراد معلول باید بتوانند بدون کمک گرفتن از دیگران از آن خدمات و امکانات استفاده کنند. توجه با اصول مناسبسازی باعث میشود فضاها و امکانات برای سایر افراد جامعه ایمنتر شود.»
او با اشاره به اینکه یکی از مهمترین مسائلی که در حوزه سفر و گردشگری اهمیت دارد محل اقامت یک گردشگر است گفت: «افراد غیر معلول انتخابهای متعددی دارند اما از نظر سطح دسترسی و مناسبسازی صرفاً برخی هتلهای لوکس و پنج ستاره برای افراد دارای معلولیت مناسبسازی شده است و سایر مراکز اقامتی که شاید از نظر هزینه مناسبتر باشند درست مناسبسازی نشدهاند.»
این فعال حوزه گردشگری ادامه داد: «بهنظر میرسد مراکز بومگردی و سایر مراکز اقامتی ارزان در صورت مناسبسازی فضاهای خود برای معلولان و مدیریت صحیح میتوانند با هزینههای کم و بازاریابیهای درست مشتریهای جدیدی داشته باشند.»
او افزود: «وقت آن رسیده است که خدماتدهندگان حوزه سفر و گردشگری اقدامات زیرساختی و مؤثری در این حوزه انجام دهند. افراد دارای معلولیت باید بتوانند مانند سایر افراد غیرمعلول در جامعه سفر کنند و از مزیتهای سفر کردن بهرهمند شوند. مراکز گردشگری و خدماتدهندگان در این حوزه با رعایت مناسبسازیهایی که در بسیاری از موارد بسیار کمهزینه و ساده هستند میتوانند وارد بازی برد-برد شوند و جامعه هدف خود را که جانبازان و معلولان هستند را هم تحت پوشش قرار دهند و با افزایش مخاطبان خود از مزیتهای اقتصادی آنهم بهرهمند شوند.»
ضروری در این نشست علاوه بر اشاره به استانداردهای ماجراجویی برای افراد دارای معلولیت، در مورد سفرهایی که برای افراد دارای معلولیت مانند قایقرانی در آبهای خروشان، کایاک، پرواز، غواصی، عبور از ریگ جن، کویرنوردی، طبیعتگردی و... طراحی شده و مواردی که افراد دارای معلولیت باید در این سفرها رعایت کنند صحبت کرد.
انتهای پیام/