کارگاه پتانسیل‌های گردشگری مبتنی بر صنایع‌دستی برگزار شد

در روز سوم از پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع‌وابسته و سی‌وپنجمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی، کارگاه پتانسیل‌های گردشگری مبتنی بر صنایع‌دستی با تأکید بر روستاهای ثبت شده در شورای جهانی صنایع دستی برگزار شد.

به‌گزارش میراث آریا به‌نقل از ستاد خبری نمایشگاه گردشگری و صنایع‌دستی تهران، فرزاد رشیدی، امروز دوشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۰، در این کارگاه گفت: «زمانی صرفا طبیعت یا آثار باستانی جزو جاذبه‌های محسوب می‌شد اما امروزه دیگر گردشگری سبک‌های جدیدی‌تری در دنیا پیدا کرده و به‌سمت گردشگری خلاق با محوریت تجربه‌گرا بودن حرکت کرده است.» 

معاون صنایع‌دستی استان گیلان با اشاره به اینکه در گردشگری تجربه‌گرا مردم درک بهتری از مقصدی که به آن سفر می‌کنند خواهند داشت افزود: «یکی از مهمترین منابعی که در گردشگری تجربه‌محور داریم هنرهای سنتی و صنایع‌دستی است که می‌تواند بسیاری از گردشگران و تورها را به خود جذب کند و منبعی شود که هم خودش سود ببرد هم در گردشگری جاذبه جدیدی ایجاد کند.» 

او خاطرنشان کرد: «ما در استان گیلان استراتژی‌های توسعه پایدار صنایع‌دستی را مدنظر قرار دادیم که بر روی مسائلی نظیر مشارکت، استراتژی تمایز، گره زدن بخش صنایع‌دستی به میراث‌فرهنگی و گردشگری تمرکز دارد. بخش عمده آنچه که امروزه تحت عنوان میراث‌فرهنگی اطلاق می‌شود آثار هنرمندان صنایع‌دستی است. بسیاری از تورها بر این اساس طراحی می‌شوند.» 

رشیدی افزود: «یکی از فصولی که در توسعه پایدار صنایع‌دستی استان گیلان داشتیم تعریف تورهای تخصصی و اقامتگاه‌های تخصصی است. در استان گیلان هفت اقامتگاه بوم‌گردی هستند که خدمات خود را به‌صورت بسته‌های گردشگری مبتنی بر صنایع‌دستی و میراث‌فرهنگی تعریف کرده‌اند. مثلا اقامتگاه لوجنک به‌صورت تخصصی در مورد رودوزی‌های سنتی فعالیت می‌کنند و پکیج‌هایی را برای آموزش اختصاص داده که همراه با آموزش رودوزی‌های سنتی و بازدید از روستای جهانی قاسم‌آباد است، یعنی علاوه‌بر بحث گردشگری به بحث صنایع‌دستی و میراث‌فرهنگی نیز پرداخته است.» 

در این کارگاه همچنین درباره ثبت جهانی شهرهای صنایع‌دستی و ظرفیت‌هایی که یک روستای ثبت جهانی می‌تواند برای گردشگری پایدار و خلاق ایجاد کند صحبت شد.

انتهای پیام/

کد خبر 14001112479652

برچسب‌ها