به گزارش میراثآریا به نقل از روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، این مجموعه جلوههایی از فرهنگ شفاهی مردم شهر بهار را در بر میگیرد که شهری در شمال غربی شهر همدان است و از قرن ششم به بعد میتوان نام آن را در منابع مکتوب مشاهده کرد.
در این مجموعه سه جلدی نگارنده تلاش کرده تا در شرح هر یک از موارد و مداخل مطرح شده بر اساس موضوع و مفهوم تعداد بیشماری از آیینها، آرزوها، استعارهها، اشعار محلی و عامیانه، اصطلاحات عامیانه، اصطلاحات اوزان و مقادیر، اصطلاحات باغ و باغداری، اصطلاحات کشت و زرع، نوازشهای کلامی، نمایشها، وقایع تاریخی، هشدارها، داستانها، خوشامدگوییها و موارد مشابه دیگر مردم شهر بهار را مورد بررسی، ثبت و معرفی قرار دهد.
علاوه بر آن با هدف ارائه شرح توضیح بیشتر برای مطالب ذکر شده در این مجموعه در ذیل هر مورد و موضوع یا مدخل اطلاعات موجز و مختصری اضافه شده است تا به این وسیله خواننده اطلاعات و دانش بیشتری از افکار اندیشهپندار باور و اعتقادات و در نهایت فرهنگ مردم شهر بهار به دست آورده باشد.
عناوین مطالب گردآوری شده در این مجموعه سه جلدی، ۵۳۵۴ موضوع و مورد یا به عبارتی مدخل را در بر میگیرد و حائز اهمیت است که کتاب فرهنگ شفاهی مردم بهار در شمار کتابهای فرهنگ لغات یا لغتنامه و یا حتی فهرست اصطلاحات و واژگان مردم شهر بهار قرار نمیگیرد، بلکه در این مجموعه سعی بر آن بوده تا هر موضوع یا مطلبی که ثبت میشود علاوه بر اینکه قبلا مکتوب نشده باشد، ارتباط و پیوستگی با فرهنگ شفاهی و محاورهای مردم شهر بهار نیز داشته باشد.
به عبارت دیگر موارد ثبتشده به هر شکل ممکن، دارای سابقه و پیشینه فرهنگی مرتبط با باورها اعتقادات، عادات و مناسک و دیگر رفتارها و اندیشههای اهالی هستند.
انتهای پیام/