به گزارش میراث آریا و به نقل از فارس، سردار مهدی معصوم بیگی در نشست خبری هماهنگی برای اعزام زائران حج تمتع گفت: ۱۸ فرودگاه کشور از ۲۲ خرداد آماده سفر زوار به سفر حج هستند و پلیس نیز با همکاری سازمان حج و زیارت تلاش میکند تا این سفر بدون هیچ مشکلی انجام شود.
او افزود: پس از دورهای که به علت ویروس کرونا عملیات حج متوقف شده بود، با اقدامات خوبی که صورت گرفته قرار است از ۲۲ خرداد ماه از طریق ۱۸ فرود گاه کشور حدود ۳۹ هزار زائر به بیت الله حرام اعزام شوند، که از این تعداد حدود ۱۱ هزارنفر از فرودگاه امام خمینی (ره) تردد میکنند.
او ادامه داد: پلیس فرودگاههای کشور در این زمینه ماموریتی محوری دارد که در برنامه ریزی دقیق این ماموریت به نهادهای مربوطه ابلاغ شده و امروز هم نشستی تخصصی برای انجام آخرین هماهنگیها با پلیس فرودگاههای تمام کشور به صورت برخط انجام شد و بخش دوم آن نیز ظهر امروز انجام میشود.
معصوم بیگی اضافه کرد: در حوزه حج پنج ماموریت محوری برای پلیس تعریف و ابلاغ شده که یکی از آنها تکریم حجاج است. جامعه هدف ما کسانی هستند که به سفر حج میروند و همیشه در مجموعه انتظامی تاکید میشود که اقتدار انتظامی از طریق پایبند بودن به اخلاق تامین میشود. در این ماموریت خاص نیز تاکید شده که تکریم حجاج به بهترین وجه انجام شود.
او در ادامه گفت: محور دومی که ابلاغ شده مربوط به هماهنگیهای برون سازمانی با سازمان حج و زیارت در مرکزیت و ادارات استانهاست. همچنین با فرودگاههای کشور نیز هماهنگی لازم انجام شده و مابقی دستگاههای برون سازمانی نیز با ما همراه هستند.
رییس پلیس پیشگیری فراجا افزود: یکی دیگر از محورها مربوط به هماهنگیهای درون سازمانی است. روان سازی ترافیک از شهر تا فرودگاهها، تامین نظم و امنیت محورهای مواصلاتی و اقدامات حوزه گذرنامه در کنار وظایف پلیس مبارزه با مواد مخدر از جمله هماهنگیهای درون سازمانی است.
معصوم بیگی در ادامه گفت: اگر مواد مخدر از بار مسافری کشف شود فورا پرونده تشکیل میشود و امکان دارد که فرد از این سفر معنوی باز بماند. این اقدامات هم با استفاده از تجهیزات پلیس و هم کارشناسان چهره زن انجام میشود. در واقع امکان عبور کسی که مواد حمل میکند از گیتها صفر است. البته یکی از کشورهایی که قوانین و مقررات کشور عربستان را کاملا رعایت میکند ایران است و زائران ایرانی منضبط و قانونمدار هستند. نکاتی که توسط ما گوشزد میشود برای مسافرین انگشت شمار و معدود است.
او ادامه داد: برنامه محوری برای پیشگیری از سرقت و کشف طراحی شده و افرادی که سابقه دارند مجددا مورد توجه و در رصد پلیس قرار میگیرند. تیمهای پیشگیری هم به صورت خودرویی هم موتوری و هم پیاده آموزش دیده و مجهز و آماده در فرودگاهها حضور دارند.
آغاز اعزام حجاج از ۲۲ خرداد
رییس پلیس پیشگیری ادامه داد: تجهیزات پایش هم در اختیار پلیس قرار دارد و مستمرا مکانهای ورودی، سالنها و ورودیها در کنترل ما قرار دارد. تقریبا ۵۰۰۰ مامور پلیس برای این ماموریت حضور دارند که فقط از پلیس پیشگیری نیستند. همچنین مامورین ما از پشتیبانی انتظامی استانها هم برخوردار هستند. همه این موضوعات به سازمان حج منعکس و هماهنگی با دستگاههای مربوط با کشور عربستان از طریق سازمان حج و زیارت انجام میشود.
او در ادامه گفت: میزان ارز همراه مسافر نمیتواند بیش از ۵۰۰۰ یورو یا معادل آن به صورت دلار یا ارزهای دیگر باشد. میزان مجاز طلا نیز ۱۵۰ گرم است که بر اساس مقررات همه سفرهاست. اگر مسافری بیش از آن همراه خود داشته باشد ضبط میشود.
او افزود: از شش محور ماموریت که ما تعریف کردیم یکی از آنها توجیه حجاج روسای کاروانها است. در همین راستا پیامکهای هشدار برای همه حجاج ارسال شده و خواهد شد.
معصوم بیگی گفت: عملیات اعزام از ۲۲ خرداد آغاز شده و تا ۱۳ تیر ادامه خواهد داشت. آخرین برگشت ۷ مرداد ۱۴۰۱ خواهد بود و این سفر در ۱۸ ایستگاه پروازی که مجهز به سامانه کنترلی بادی اسکنر، ایکس ری و گیت وی هستند انجام میشود.
ممنوعیت حمل ۱۴ قلم دارو
او افزود: همچنین فقط حجاج ایرانی از کشور ایران اعزام خواهند شد و تامین امنیت زائران در عربستان نیز بر عهده پلیس عربستان است و از ایران پلیسی اعزام نمیشود.
معصوم بیگی ادامه داد: محور بعدی مورد بحث مربوط به برقراری نظم و امنیت و پیشگیری از وقوع سرقت و دیگر موضوعات است که برنامه ریزی دقیق درباره آن انجام شده است. همچنین نکته بعدی که حجاج نیز آن را رعایت میکنند ممنوعیت حمل داروهای غیرمجاز است. حمل ۱۴ قلم دارو از جمله هر گونه داروی کدئین دار یا مشتقات مواد مخدر یا مواد مخدر خط قرمز پلیس است. این موضوع با سیستمهای هوشمند کنترل و نظارت میشود.
حجاج ۴۸ ساعت قبل از پرواز، بار خود را تحویل فرودگاه دهند
او ادامه داد: در حوزه توجیه و آموزش کاروانها و زوار نیز سلسله پیامهای آموزشی و توجیهی برای روسای کاروان ها و زائرین هم از طریق پلیس هم سازمان حج و زیارت ارسال شده و بخش مربوط به توجیه و آموزش برای روسای کاروانها و زوار در نظر گرفته شده است.این آموزشها بخشی به صورت حضوری، بخشی در نشستها، بخشی از طریق پیامک و بخشی با استفاده از دیگر راهها انجام میشود.
معصوم بیگی تاکید کرد: حتما ۴۸ ساعت قبل از پرواز باید بارهای مربوط به مسافرین به فرودگاههای مربوطه ارسال شود تا امکان اقدامات لازم برای چک امنیتی وجود داشته باشد. همچنین تاکید میکنیم که همراهان و نزدیکان مسافران نیازی نیست برای رفت و برگشت و استقبال و بدرقه حضور پیدا کنند و باعث وقوع ترافیک و کندی کار شوند.
انتهای پیام/