به گزارش میراثآریا، در نامه علی دارابی قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به محمدصادق معتمدیان، استاندار آذربایجان غربی آمده است:
«در اجرای مواد «۱۱و۱۲» از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون حراست از میراثفرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ مجلس شورای اسلامی و مواد «۲ و ۳» آییننامه اجرایی قانون مذکور مصوب ۱۳۸۷ هیأت محترم وزیران، مراتب ثبت عناصر به شرح زیر، در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس ایران اعلام میشود. هرگونه اقدام که موجب حراست و پاسداری این میراث شود، مورد تاکید است.
فهرست معرف»
-
\t
- مهارت تهیه و پخت هویج حالواسی به شماره ۲۵۹۲ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵ \t
- مهارت پخت غذای سنتی «یارما قابل سی» به شماره ۲۵۹۴ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵ \t
- مهارت تهیه جویز حالواسی (حلوای گردو) به شماره ۲۵۹۵ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵ \t
- مهارت تهیه گنم شیر/بوغذا قورقاسی-قوورقا/گندم برشته/گنم شیره/گندم شیر/ (منطقهای به پیشنهاد کرمانشاه) به شماره ۲۵۹۹ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵ \t
- فن و مهارت ساخت خمچک سنتی/تیروتخته/تخته وردنه (منطقهای به پیشنهاد کهگیلویه و بویراحمد) به شماره ۲۶۲۹ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵ \t
- رقص محلی آذربایجان غربی به شماره ۲۶۴۷ در تاریخ ۱۴۰۰/۱۲/۱۷.»
همچنین علی دارابی در دو نامه دیگر مراتب ثبت ملی «مهارت پخت سوتدی پلو (به پیشنهاد استان اردبیل)» به شماره ۲۴۱۰، «مهارت پخت ساچ ایچی/ قاتق شورباشی/ساچ قورماسی (به پیشنهاد اردبیل)» به شماره ۲۴۱۱، «مهارت پخت چیغیرتما (به پیشنهاد استان اردبیل)» به شماره ۲۴۱۳ در تاریخ ۱۴۰۰/۷/۱۱ و «مهارت سنتی هالوین هیزه، بهسازی و مقاومسازی خیک (منطقهای به پیشنهاد کرمانشاه)» به شماره ۲۵۹۸ را در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۲۵ به استاندار آذربایجان غربی ابلاغ کرده است.
انتهای پیام/