علم و دانش به وسیله کتاب به عصرها و نسل‌ها منتقل می‌شود

رئیس‌جمهوری گفت: امروز در دنیا جاهلیت مدرن با استفاده از امپراطوری رسانه و فناوری نمی‌خواهد جوامع بشری آگاه شود اما یکی از راه‌های آگاهی جوامع کتاب و کتاب خوانی است.

به‌گزارش میراث آریا به نقل از ایرنا، آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی امروز سه‌شنبه 24 آبان 1401  در آیین پاسداشت روز کتاب، کتاب‌خوانی و کتاب‌دار یکی از کارهایی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید انجام دهد را دسترسی آسان به کتاب عنوان کرد و افزود: اگر در جایی بخواهند ببینند یک جامعه چه میزان با فرهنگ ارتباط دارد، یکی از شاخص‌های مهم مسئله کتاب و کتاب‌خوانی است.

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه هدایت انسان با کتاب آغاز شد، گفت: اگر بخواهیم امامان، بزرگان و پیشوایان‌مان را بشناسیم، یکی از راه‌های مهم کتاب‌ها، نوشته‌ها و آثار ماندگار ایشان است. نسل فعلی که علامه طباطبایی را درک نکرده، می‌توانیم با آن‌ها آدرس بدهیم که بروند المیزان یا کتب دیگر ایشان را ببیند. کتاب معرف شخصیت مولف است. یکی از راه‌های مهم شناخت احوال پیشینیان، به وسیله کتاب است.

آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه علم و دانش به وسیله کتاب در اثرها و نسل‌ها منتقل می‌شود، اظهار کرد: باید خیلی کتاب را گرامی داشت. چندی پیش از دفتر حفظ و نشر آثار امام ۵۰ جلد کتاب برای من فرستادند، آثار امام نشان‌دهنده شخصیت ایشان است و فقیه بودن، عارف بودن و حکیم بودن امام از کتب مختلف ایشان قابل فهم است.

 ابزار دیجیتال جای کتاب کاغذی را نخواهد گرفت

رئیس‌جمهوری ادامه داد: ما از اینکه کتابخانه‌ها به صورت ماشینی و به روز نگهداری شود، استقبال می‌کنیم اما موافق نیستیم جای کتاب را بگیرد. ابزار الکترونیک نمی‌تواند جای کتاب را بگیرند، این ابزار برای جمع‌آوری اطلاعات و به هنگام کردن و سهولت کار هستند اما تاکنون نتوانسته و نمی تواند تا کتاب را بگیرد و آن را به حاشیه ببرد .

آیت‌الله رئیسی تصریح کرد: کتاب و کتاب خوانی نشاط و امید به جامعه می‌دهد و باید برای دسترسی آسان به کتاب شرایط را فراهم کنیم زیرا کتاب و کتاب‌خوانی تعادل را به جامعه می‌بخشد.

رئیس‌جمهوری، نبود کتاب در سبد خرید خانوارها را به خاطر قیمت آن مسئله مهمی عنوان کرد و گفت: از کارهای مهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایجاد دسترسی آسان به کتاب از طریق کتابخانه‌های عمومی و دیجیتال است. کتاب‌خوانی برای جامعه ما ضروری است و باید برای آن برنامه‌ریزی جدی و روزانه انجام شود.

رئیس‌جمهوری در این آیین، اغتشاش‌ها و آشوب‌های اخیر را از جلوه‌های فتنه دشمن برشمرد و گفت: ببینیم دشمن با آن‌هایی که فکر می‌کردند می‌خواهد نجات‌شان دهد چگونه رفتار کرد. این‌ها به نام آزادی و توجه به حقوق انسان‌ها بسیاری از جوامع را به‌هم ریختند.

آیت الله رئیسی گفت: نظام سلطه بهمن ۵۷ از این کشور بیرون رانده شد و این جامعه اجازه نخواهد داد دوباره نظام سلطه بر سرنوشتش مسلط شود.

بازنگری در عملکرد؛ توصیه به کتاب‌داران و اصحاب کتاب

رئیس‌جمهوری به اهالی کتاب توصیه کرد در آنچه انجام شده و آنچه که باید از این بعد انجام گیرد بازنگری کنند.

او افزود: قشر فرهیخته کتاب‌دار که بیشتر از بانوان کشور هستند، باید مورد حمایت قرار گیرند.

رئیس‌جمهوری از معیارهای مهم میزان رشد فرهنگی یک کشور را توجه به کتابخانه‌های عمومی دانست و ادامه داد: نشاط اجتماعی، امید به زندگی و شادمانی مردم در توجه به کتاب و کتاب‌خوانی است.

کتابخانه روستاها نباید به حال خود رها شوند

آیت‌الله رئیسی ادامه داد: کتابخانه روستاها نباید به حال خود رها شوند. مسئولان و کتاب‌داران باید تلاش کنند تا این کتابخانه‌ها ارتقا یابند.

رئیس‌جمهوری اضافه کرد: برخی فکر می‌کنند کتاب‌داری تنها دانستن نام کتاب‌ها و طبقه‌بندی آن‌هاست. این‌طور نیست بلکه کتابداری دانشی بسیار مهم است. جایی که کتاب‌داری به‌عنوان یک علم، توانسته کتابخانه را مدیریت کند، کتاب‌ها برای عصرها و نسل ها باقی مانده‌است

قسم به قلمی که گشایشی در زندگی انسان معاصر ایجاد می‌کند

رئیس‌جمهوری در بخش دیگری گفت که مسطور (نوشته) باید موجب هدایت انسان و ارتقای نسل‌ها باشد و باری‌تعالی به نوشته‌ای سوگند خورد که موجب آگاهی و روشنی دل انسان‌ها می‌شود.

رئیس‌جمهوری همچنین با ابراز خرسندی از حضور در جمع فرهیختگان و اصحاب کتاب‌خوانی و کتابداران، از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و فعالان حوزه کتاب تشکر کرد و به آنان خسته نباشید گفت.

انتهای پیام/

کد خبر 14010824622339

برچسب‌ها